Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Český golfový talent pochází z Hluboké nad Vltavou

Gabriela Roberta Vítů - toto jméno si dobře zapamatujte, jelikož je možné, že o něm v budoucnu ještě všichni hodně uslyšíme. Jde o skvělou, zatím ještě velmi mladou a úspěšnou golfistku, která žije v Hluboké nad Vltavou a studuje Gymnázium J. V. Jirsíka v Budějcích.

Gabriele je 14 let a již od svých 12 je členkou extraligového golfového klubu v Mariánských Lázních. Má za sebou již několik úspěchů. V roce 2013 zvítězila v celostátním žebříčku mladších žákyň, o rok později se jí povedlo totéž, tentokrát v kategorii starších žákyň. V tomto roce opět vede žebříček starších žákyň a v ženském žebříčku je 23. Je rovněž členkou reprezentace do 18 let.

Tato nadějná golfistka má za sebou již první turnaj, při kterém reprezentovala Českou republiku. Šlo o mezinárodní měření sil družstev do 17 let , Europian Olympic Hope Trophy, které se konalo ve slovenské Báči. České reprezentantky turnaj suverénně vyhrály za velkého přispění právě Gabriely Roberty. Na druhém místě skončilo Slovensko a na třetím Maďarsko.

Turnaj se hrál stejným systémem jako slavný Ryder Cup. Odehrály se čtyři singly a jedna čtyřhra a Gabriela si vedla více než dobře.

V utkání proti Slovinsku hrála singla a zvítězila. Totéž zopakovala i proti Srbsku a Slovensku. V souboji s Maďarskem si připsala remízu a s Polskem, kde se poprvé postavila na čtyřhru, si česká děvčata opět připsala vítězství.

Uvidíme, co nám tato nadějná golfistka ukáže v dalších letech, ale určitě se máme na co těšit.

Autoři | Foto Zdeněk Sluka

Štítky golf, Gabriela Roberta Vítů, Hluboká nad Vltavou, ženy, starší žákyně, golfista, České Budějovice, Slovensko, Maďarsko, Česko, Ryder Cup, Mariánské Lázně, Polsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Český golfový talent pochází z Hluboké nad Vltavou  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.