Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Trenér Dynama Kotrba dostal ultimátum, buď tým začne sbírat body, nebo bude odvolán

Trenér fotbalistů Českých Budějovic Jiří Kotrba dostal ve čtvrtek od vedení klubu jasné ultimátum, buď jeho svěřenci okamžitě začnou sbírat body, nebo se bude muset s místem na lavičce rozloučit. V tiskové zprávě to uvedl předseda představenstva SK Dynamo České Budějovice Karel Poborský.

Jihočechům patří po čtyřech odehraných kolech až 14. místo v prvoligové tabulce, když zatím nezískali ani bod. "Náš kádr má dostatečnou kvalitu na to, aby se pohyboval v klidném středu tabulky," poukázal Poborský. "Současná situace má tedy dvě řešení, buď začneme okamžitě sbírat body, díky kterým se odpoutáme od dolních pater tabulky, nebo nebude jiná možnost, než vyměnit hlavního trenéra," nechal se slyšet.

Pokud by byl Kotrba skutečně odvolán, nahradil by ho nejspíš odborník, který nebude tolik spjatý s jihočeským celkem. "Naším cílem není hrát každý rok o záchranu, proto bychom přivedli kouče, se kterým bychom chtěli spolupracovat dlouhodobě a koncepčně, tak aby se naše kvalita a postavení v tabulce každý rok zlepšovaly," uvedl Poborský, jenž zároveň prozradil, že klub je pro tuto sezonu finančně zajištěný.

"Díky prodeji Milana Nitrianského se nám podařilo naplnit rozpočet a v letošní sezoně tak nebudeme mít žádné ekonomické problémy," potěšil příznivce Dynama Poborský.

Tereza Kučerová, Mediafax

Štítky SK Dynamo České Budějovice, Jiří Kotrba, Karel Poborský, ultimátum, Mediafax, Milan Nitrianský, Tereza Kučerová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hawky

Když nevyrazili Bílka doteď, tak ho asi nevyrazí ani po Skotsku. No a Dynamo? Spíš si myslim, že chybí kvalitní beci. A trenér Kotrba trénovat možná ani nechce. Má toho dost vzhledem k dalším funkcím v klubu a trénováním si přidělává nervy. Ale líbi se mi slova Poboráka, že není možné pokaždé začínat sezonu s cílem se zachránit a že chce trenéra odjinud mu schvaluju. Vždyť i na ČT4 si v úterý z kolotoče stejných trenérů v Dynamu dělali srandu. Hlavně mu ovšem přeju brzké uzdravení.

Sobota, 27. srpna 2011, 18:38Odpovědět

Oldřich Schejbal

Tato smutná slova Poborského se bohužel váží k naší tradici propustit trenéra, může za to jen a jen trenér. Nemůže za to také předseda představenstva? Pan Jiří Kotrba je jeden z našich nejlepších trenérů, bohužel nedoceněn. Myslím si, že pan Poborský prošel hodně klubů ať už s úspěchem a nebo ne, aby si vzpoměl na rozpačité začátky mnoha klubů. Nevím kterého lepšího trenéra by si přál, hlavně ať nebere Bílka, kterého po "Skotsku" snad už konečně dokáže někdo vyrazit.

Sobota, 27. srpna 2011, 14:18Odpovědět

Trenér Dynama Kotrba dostal ultimátum, buď tým začne sbírat body, nebo bude odvolán  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.