Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Takhle ne! Dynamo dostalo na úvod od Dukly kanára

Hodně špatně vstoupili budějčtí fotbalisté do tradiční Tipsport ligy, která již neodmyslitelně patří k zimní přípravě na jarní část české nejvyšší soutěže. Na Vyšehradě jim v zápase skupiny B uštědřila Dukla Praha hrozivý debakl 0:6.

Přitom trenér Luboš Urban nenominoval do utkání slabou sestavu. Příležitost dostal testovaný Jarabica, v základu se objevili i mladíci Vaněk se Švantnerem. Branku hájil Křížek, na svých místech byli také Kalod, Linhart, Škoda, Lengyel a kapitán Benát.

Jihočeši mohli jít hned v úvodu do vedení, ale pomezní rozhodčí přerušil praporkem radost hráčů ze vstřelené branky. Budějčtí byli lepším týmem a vytvářeli si šance, které sice nekončily gólem, alespoň však rohovým kopem. Z toho však už nic nebylo.

Ve 27. minutě se skóre měnilo poprvé. Lengyel nezvládl souboj s Hanouskem, který našel volného Jakuba Mareše a ten se nemýlil. Pražané vedli. O osm minut později rozehrál autor branky rohový kop, po němž dorazil ve vápně míč za Křížkova záda Roman Polom.

Třetí přesný zásah přišel v nastaveném čase první půle. Svůj koncert rozjel křižnou ránou Tomáš Berger a poslal Duklu do tříbrankového náskoku. To ještě nevěděl, že tentýž počet gólů nasází v duelu sám.

Dynamo třikrát vystřídalo, a tak se na umělce objevili Řezáč, Hanzlík a Podstavek. Ke zlepšenému výkonu to ale nevedlo. V 67. minutě se dostal vypíchnutý míč k Jakubu Marešovi, kterému nedělalo problém dostat jej do sítě.

Za devět minut ho dalekonosnou střelou napodobil Tomáš Berger, jež znamenala pro pražský celek vedení již 5:0. Uštědřený bůr ale Dukle, respektive Tomáši Bergerovi, nestačil. Ve dvaaosmdesáté minutě završil svůj hattrick povedeným sólem. Jihočeši tak prohráli 0:6 a nezbývá než doufat, že to byl první a poslední nepříznivý výsledek v Tipsport lize.

Další střetnutí odehrají České Budějovice ve středu od 14 hodin proti FK Viktoria Žižkov.

FK Dukla Praha - SK Dynamo České Budějovice 6:0 (3:0)

Branky: 45+1., 76. a 82. Berger, 27. a 67. Mareš, 35. Polom. Rozhodčí: Vnuk - Šimáček, Myška.

FK Dukla Praha: Rada - Jeřábek, Preisler (60. Kluk), Hanousek, Juroška (45. Považanec), Čajič (45. Brejcha), Krmenčík (23. Mareš), Berger, Polom (45. Štětina), Tetour (45. Vopat), Hlinka (45. Karavajev). Trenér Luboš Kozel.

SK Dynamo České Budějovice: Křížek - Linhart, Lengyel (45. Řezáč), Benát, Škoda, Jarabica, Švantner (65. Havel), Vaněk, Volešák, Kalod (45. Hanzlík), Dvořák (45. Podstavek). Trenér Luboš Urban.

Štítky SK Dynamo České Budějovice, fotbal, FK Dukla Praha, Tipsport liga, příprava, zima, Vyšehrad, Tomáš Berger, Jakub Mareš, Roman Polom, Luboš Urban, FK Viktoria Žižkov, Luboš Kozel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Takhle ne! Dynamo dostalo na úvod od Dukly kanára  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.