Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Slavnostní zahájení univerziády v Číně za účasti Budějčáků

V pátek se v čínském Shenzhenu uskutečnilo oficiální zahájení 26. ročníku Letní světové univerziády 2011. Z místa dění se Budějcké Drbně opět přihlásil českobudějovický Radim Kokeš, který v Číně působí jako asistent trenéra českého fotbalového národního týmu.

„Na slavnostní ceremoniál bylo vypraveno několik desítek autobusů, které projížděly Shenzhenem asi padesát minut. Celá kolona byla doprovázena policejními vozy a celou cestu byly ve městě uzavřeny všechny křižovatky. Silnice lemovaly davy lidí, kteří usilovně zdravili projíždějící autobusy. Vypadalo to jako kdyby se celá oblast Shenzhenu na hodinu zastavila. Jenom pro informaci – okolí tohoto města má přibližně 20 milionů obyvatel,“ napsal nám z Asie Radim Kokeš.

Vlastní ceremoniál začal nástupem jednotlivých zemí na stadion, kde už předtím probíhal doprovodný program. Okolí shenzhenského sportovního stánku bylo podle slov českobudějovického kouče nádherně vyzdobeno a připraveno.

„Plocha byla doslova lemována čínskými organizátory, kteří vítali kolemjdoucí výpravy. Zahájení bylo nádherné především díky spoustě překrásných světelných a uměleckých scén, které ještě více podtrhovaly pompéznost celé akce. Každý účastník si tak odnášel nezapomenutelné zážitky,“ uvedl Radim Kokeš.

Druhý zápas hraje český akademický tým už dnes v 16:30 hodin místního času proti fotbalistům z Thajska. O výsledku střetnutí vás budeme informovat.

Štítky Čína, Drbna.cz, Asie, Šen-čen, Thajsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavnostní zahájení univerziády v Číně za účasti Budějčáků  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.