Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Rozjetá budějcká mašina přejela i Karvinou

Perfektní výkony budějckých fotbalistů ve druhé nejvyšší domácí soutěži pokračují. Tentokrát si Dynamo vyšláplo na Karvinou a jednoznačnou výhrou 4:0 se udrželo mezi elitní trojkou FNL, která si to rozdá o postup do 1. ligy. Dvěma góly se proti Slezanům blýskl obránce Jaroslav Machovec.

Vstup do utkání byl zcela podle představ domácích hráčů. Od úvodních okamžiků se snažili být aktivní, což se jim vyplatilo a hned ve 3. minutě šli do vedení. Benát zahrál rohový kop přímo na hlavu Jaroslava Machovce, který balonem přehodil hostujícího gólmana Pindrocha - 1:0.

Jelikož karvinská obrana hrála spolehlivě, ve zbytku poločasu už žádná branka nepadla. Více ze hry přesto měli prakticky celou dobu Jihočeši. Slibně vypadala možnost Herzána ve 31. minutě, kdy domácí kapitán pálil za hranicí velkého vápna z voleje, na Pindrocha však nevyzrál.

Parádní střelnici si Budějčáci otevřeli po přestávce. Střídající Zdeněk Linhart byl na trávníku jenom chvilku, když se balon po Fundově rohu odrazil k nejlepšímu klubovému střelci Dynama a ten v 57. minutě utkání zvýšil vedení domácích svým devátým gólem v sezoně na 2:0.

Divácky atraktivní duel 27. kola Fotbalové národní ligy se skvěle povedl domácímu obránci Jaroslavu Machovcovi, jenž v 69. minutě zatočil balon z přímého kopu přes zeď k pravé tyči tak šikovně, že brankář Karviné se ho ani nepokoušel vyrazit - 3:0.

Gólový festival uzavřel v 79. minutě Michal Klesa, který ve vápně obehrál zadáka Karviné a střelou z úhlu rozvlnil síť hostující branky v neděli již počtvrté. Hosté měli největší šanci v úplném závěru, kdy Svatonský zblízka nepřekonal ve stoprocentní příležitosti dobře postaveného gólmana Křížka.

Dynamo tak bere důležité tři body a nervydrásající souboj o postup do první ligy je tři kola před koncem sezony naprosto otevřený. Na první Táborsko, které porazilo Třinec rovněž 4:0, ztrácí Budějčáci dva body, Hradec Králové (výhra nad Bohemians Praha 4:1) má jednobodový náskok.

„Po dlouhé době jsme měli dobrý vstup do utkání. Hraje se hned jinak, když dáte z první standardky gól. Utkání se ale rozhodlo až po druhé brance, jinak to bylo celou dobu otevřené. Pořád jsme trnuli, protože hosté měli na těžkém, ale dobře připraveném terénu, různé náznaky brejků, které jsme vyřešili až na poslední chvíli. Navíc mají zkušené hráče a silnou zálohu. Tato vysoká výhra je s tak kvalitním soupeřem dobrým výsledkem. Oba naši konkurenti ale vyhráli, takže to nic neřeší. Teď všechny týmy čekají zápasy venku. Kdo je nezvládne, vypadne ze hry. Na Vlašim se začneme připravovat hned zítra,“ komentoval zápas trenér Dynama České Budějovice Luboš Urban.

„Gól jsme dostali až moc brzy. Budějovicím pak velice dobře zahrála útočná dvojice, podržela balon, vybojovala hodně standardek - a my jsme se s tím nedokázali poradit, což nás stálo body. Pořádně jsme si nepřihráli a ani jsme dnes nebyli agresivní. Výhra domácích je tedy naprosto zasloužená,“ řekl k utkání karvinský kouč Josef Mazura.

Příští sobotu hraje Dynamo na hřišti průběžně dvanácté Vlašimi, Táborsko zajíždí do Karviné a královéhradečtí Votroci vyrazí směr Zlín.

SK Dynamo České Budějovice - MFK OKD Karviná 4:0 (1:0)

Branky: 3. a 69. Machovec, 57. Linhart, 79. Klesa. ŽK: 2:4 (Klesa, Funda - Mikula, Ofori, Jovanovič, Gonda). Rozhodčí: Bílek - Kubr, Vaňkát. Diváci: 2295.

SK Dynamo České Budějovice: Křížek - Novák, Lengyel (81. Hanzlík), Deli, Machovec - Klesa, Benát (55. Linhart), Brunclík (78. J. Hála), Herzán, Funda - Kalod. Trenér Luboš Urban.

MFK OKD Karviná: Pindroch - Koutný, Mikula, Jovanovič, O. Cverna - Ofori - Fiala, Gonda, Vaněk (77. Juřena), Eismann - Halaška (84. Svatonský). Trenér Josef Mazura.

Štítky fotbal, SK Dynamo České Budějovice, MFK OKD Karviná, Fotbalová národní liga, 27. kolo, MFK Karviná, Jaroslav Machovec, HC Dynamo Pardubice, Michal Klesa, Zdeněk Linhart, Madeta Motor České Budějovice, OKD, Josef Mazura, Luboš Urban

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rozjetá budějcká mašina přejela i Karvinou  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.