Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Roudné vyprovodilo mistra z Čížové čtyřgólovou nadílkou

Fotbalová sezona 2010/2011 se jistými kroky blíží do svého závěru. V první lize už bylo minulý týden rozhodnuto, že Dynamo České Budějovice obsadilo v Gambrinus lize jedenácté místo, další soutěže však ještě stále probíhají a několik mužstev z Českobudějovicka má stále o co hrát.

Rezervní tým Dynama se pro tento ročník rozloučil se sportovním areálem na Složišti výborně, když kromě toho, že udolal béčko mistra první ligy z Plzně, tak si s definitivní platností zajistil účast v České fotbalové lize i pro příští sezonu. Poslední domácí zápas odehrají svěřenci trenérů Lercha a Vozábala tento víkend na Střeleckém ostrově proti Karlovým Varům.

Ve Fincentrum krajském přeboru mužů se dařilo Roudnému, Týnu nad Vltavou i Hluboké. Prvně jmenovaný tým od Malše si připsal velmi cenný skalp jistého vítěze soutěže z Čížové, kterého vyprovodil ze svého hřiště čtyřmi brankami. Vltavotýnská Olympie si přivezla nesmírně cenné body z kaplického kolbiště, které se jí budou hodit při záchranářských bojích o účast v kraji. Maximální bodový zisk si na své konto připsali také fotbalisté z hlubockého podzámčí, kteří dokázali otočit stav venkovního duelu proti tvrdě hrající Čkyni. V tomto zápase ukázal hlavní rozhodčí červenou kartu hned trojici hráčů…

V oblastních I. A třídách byla pozornost směřována k okresnímu derby mezi Dřítní a Zliví, po kterém byli šťastnější domácí. Skupina B zajímá především příznivce Rudolfova, který ještě donedávna usiloval o účast v krajském přeboru. Po zaváhání v Sezimově Ústí se mu však suverénní Rašelina Soběslav vzdálila na rozdíl čtyř bodů, a tak před posledními dvěma koly šance rudolfovských fotbalistů na postup klesla. Neuvěřitelná kanonáda byla k vidění v Kamenném Újezdu, který se s definitivní plaností odsoudil k sestupu – Dobré Vodě podlehl 2:9! Šesti brankami zazářil dobrovodský kanonýr Tomáš Koptyš.

ČFL – 30. kolo: Dynamo B – Viktoria Plzeň B 3:1 (2:0)

Fincentrum krajský přebor – 28. kolo: Kaplice – Týn nad Vltavou 1:3 (0:2), Čkyně – Hluboká 2:3 (2:1), Roudné - Čížová 4:0 (2:0), Prachatice – Jankov 1:0 (0:0)

I. A třída sk. A – 24. kolo: Olešník – Vacov 2:1 (1:0), Dříteň – Zliv 3:1 (2:1)

I. A třída sk. B – 24. kolo: Sokol Sezimovo Ústí – Rudolfov 2:2 (2:0), Lokomotiva České Budějovice – Dačice 3:3 (1:2), Slavia České Budějovice – Lišov 2:2 (1:0), Soběslav – Čtyři Dvory 4:0 (2:0), Borovany – Hrdějovice 6:3 (5:2), Kamenný Újezd – Dobrá Voda 2:9 (0:2), Bavorovice – Malšice 4:0 (1:0)

Text: Pavel Kacerovský

 

Štítky Roudné, Čížová, SK Dynamo České Budějovice, 1. česká fotbalová liga, okres České Budějovice, krajský přebor, FC Viktoria Plzeň, Česká fotbalová liga, Fincentrum, FC MAS Táborsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Roudné vyprovodilo mistra z Čížové čtyřgólovou nadílkou  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.