Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Roudné přerušilo Hluboké sérii vítězství

Los pětadvacátého kola jihočeského Fincentrum krajského přeboru proti sobě svedl dva odvěké rivaly z Českobudějovicka. Domácí tým z Hluboké nad Vltavou se mohl před prestižním utkáním proti exdiviznímu Roudnému pyšnit úctyhodnou šestizápasovou vítěznou sérií, kterou měl v plánu prodloužit také proti Malšanům.

 Do hostující branky se proti ambicióznímu soupeři premiérově postavil mladší dorostenec, sedmnáctiletý gólman Daniel Konečný.

Úvodní dvacetiminutovka nepřinesla, až na pár nepřesných nebo slabých střel, v podstatě žádné vzrušení. Hra se odehrávala víceméně jen mezi vápny, jelikož týmům chyběla přesnost přihrávek, díky kterým by se mohli hráči obou celků dostávat k zakončení. Až když ve 20. minutě nenašel Dudek po centru z pravé strany hřiště obsazeného Kuraliho, hostující tým se vrhl do protiútoku tak vehementně, že rozběhnutého Havelku srazil ve vápně vyběhnuvší brankář Hluboké Brašnička a rozhodčí Pojezný odpískal pokutový kop. Na penaltový puntík si míč postavil Tomáš Trněný, který se nezmýlil – Brašnička směr jeho střely neodhadl a Roudné šlo do vedení.

Obdržená branka hlubocké fotbalisty probudila a hned ve 23. minutě měli možnost vyrovnat. Dudek přihrál Marhounovi, jehož pokus vytáhl Konečný pouze na tyč své branky. Následně se hra uklidnila a další vážnější šance byly k vidění až po více než půlhodině hry. Kolem 34. minuty měli domácí příležitost skórovat z několika standardních situací, avšak svoje akce nevyužili. O dvě minuty později střílel Dudek z 30 metrů jen do gólmana. Srdce se rozbušilo všem aktérům tři minuty před přestávkou, když Hájek po jednom z centrů přeskočil bránícího Píšu, zasahujícího Konečného průbojný domácí hráč sice minul, brankář Roudného ale přepadl právě přes svého spoluhráče Píšu, míč mu vypadl z náručí a pomalu se blížil k brankové čáře. Vyrovnání Hluboké do šatny však odmítl stoper Matoušek, který byl ve správnou chvíli na správném místě a balon včas odvrátil.

Do druhé půlky vlétli Hlubočtí jako uragán. Horejšova hlavička těsně před gólmanem ve 47. minutě se sice neujala, ale o tři minuty později už mohli domácí zvednout ruce nad hlavu. Přestože Mašek v dobré šanci sám před gólmanem nedal, odražený míč se vzápětí dostal ke Kuralimu, jenž vyběhnutého Konečného překonal – 1:1. V dalších minutách měli domácí několik šancí, díky kterým se mohli dostat do vedení. Stráský však mířil po rohu Hájka nad, poté míč z další standardní situace zahrávané mladým útočníkem, který v současné době nastupuje jako stoper, letěl přímo pod břevno, ale Konečný byl pozorný. Tlak mužstva z Podzámčí pokračoval a v 62. minutě hlavičkoval nad branku po zahraném rohu Dudek, nepřesně pálil z voleje také Dušan Vácha. Patnáct minut před koncem o sobě dal poprvé vědět střídající Tomáš Adam, jehož přihrávka z pravé strany hřiště proletěla celým vápnem až k Horejšovi, ten se však trefil mimo.

Po hluché části hry měli až v 77. minutě první náznak šance také Roudenští, když Havelkova střela zamířila mimo Brašničkovu svatyni. Za čtyři minuty se mohl prosadit Nekvinda, kterému nahrával po chybě Jonáše Havelka, ale domácí strážce třech tyčí byl u míče dřív. Stejně jako v první půli byli potrestáni z protiútoku domácí, v 81. minutě se situace opakovala na druhé straně. Poté, co proti Konečnému neuspěl Horejš, se balon dostal k Tomáši Adamovi, na něhož už čekala odkrytá branka – 2:1. Tři minuty před závěrečným hvizdem upadl ve vápně při souboji Horejš, rozhodčí tento zákrok však jako faul neposoudil. Když už to vypadalo, že hlubocký tým prodlouží svoji úspěšnou sérii, Roudné zavelelo k vyrovnání. V poslední minutě základní hrací doby unikl po pravé straně Trněný, přehrál Jonáše, poslal centr do vápna, který jen lehce tečoval Horejš, prodloužil ho na letícího Nekvindu a ten hlavou zajistil hostům zisk bodu.

Utkání ve faktech

TJ Hluboká nad Vltavou – TJ Malše Roudné 2:2 (0:1)

Branky: 50. Kurali, 81. T. Adam - 21. Trněný (11), 90. Nekvinda, ŽK: 2:3 (Mašek, Brašnička – Kössl, Pomeje, Píša), diváci: 100. Rozhodčí: Pojezný – Pfeifer, Petřivý (KFS Vysočina).
Hluboká: Brašnička – D. Vácha, Hájek, Stráský, Jonáš – Mašek (62. T. Adam), Marhoun, L. Adam (70. Hála), Horejš – Kurali, L. Dudek (78. Štabrňák). Trenér Karel Vácha.

Roudné: Konečný – Kössl (61. Šulc), Matoušek, Tůma, Píša – Lovička, Pomeje (65. Fedorkiv), Holý, Trněný – Nekvinda, Havelka (84. Rossmann). Trenér Štefan Lovička.

Hodnocení očima trenérů

Trenér Hluboké Karel Vácha: „Dnešní utkání se nám vyloženě nepovedlo. Odehráli jsme jeden z nejhorších domácích zápasů poslední doby. Byl to z naší strany takový ospalý výkon. Hodně nám ublížilo, že jsme dlouho neprohráli. Někteří hráči v sobě nedokázali najít dost motivace k tomu, aby podali lepší výkon. Beru fotbal jako formu zábavy, proto jsem z předvedené hry dost špatný.“

Trenér Roudného Štefan Lovička: „První půle byla z naší strany mnohem lepší než ta druhá. Po přestávce jsme začali zbytečně zatažení a nechali jsme soupeři hodně prostoru, díky čemuž se dostával do šancí. Opět jsme udělali trestuhodné chyby – místo toho, abychom protiútok řešili gólem, míč jsme ztratili a sami inkasovali. Takové triviální chyby nás sráží do kolen. Ještěže se kluci hecnuli a hráli až do závěrečného hvizdu. Remíza je spravedlivá.“

Hodnocení očima Drbny

Nejlepší hráči zápasu

Radek Horejš

Do střelecké listiny se sice hlubocký středopolař nezapsal, přesto čeřil obrannou řadu soupeřova celku několika nebezpečnými samostatnými akcemi.

Daniel Konečný

Sedmnáctiletého brankáře mladšího dorostu Roudného může těšit jak ocenění od kouče Lovičky, tak i skutečnost, že svůj debut v dresu A týmu mužů zvládl bez chyby. S ohledem na své mládí ukázal, že není žádným zelenáčem.

Autor: Pavel Kacerovský

Štítky Roudné, Daniel Nekonečný, Hluboká nad Vltavou, krajský přebor, Fincentrum, okres České Budějovice, Karel Vácha, Roudný, Tassilo Adam, FC Vysočina Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Matoušek

No, ještě že tak.

Úterý, 17. května 2011, 09:00Odpovědět

Roudné přerušilo Hluboké sérii vítězství  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.