Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Roudné může postoupit z druhého místa. Teoreticky...

Založení nové fotbalové soutěže pro juniorky ligových týmů vytvoří v republikových ligách a divizích nová místa pro postupující týmy. Šanci tak budou mít i některá mužstva z druhého místa krajských přeborů.

V jihočeském Chance krajském přeboru se zatím jedná o Malši Roudné. V případě, že nasbírá více bodů, než kterýkoli jiný tým na druhém místě v krajských přeborech po celé republice, neměl by jí postup do divize uniknout. Zatím to tak ale nevypadá...

V současné době je jasné, že z divizí budou sestupovat jen poslední týmy. „To si divize dala před sezonou. Vypadá to na poslední týmy, maximálně jeden navíc,“ řekl v minulém týdnu sekretář JčKFS Vladimír Eibl. „Záleží na tom, kolik týmů se do republikových soutěží přihlásí,“ doplňuje.

Uzávěrka přihlášek do ligových soutěží a divizí je na konci května, proto ještě nemůže být zcela jasné, jak se situace vyvine. „Některé týmy zatím zvažují, jestli přihlásí béčko, konkrétně jsem zaslechl něco o Mladé Boleslavi, ale to je bez záruky,“ říká Eibl.

Jasněji bude tedy na konci května

Od počtu přihlášených celků se pak bude odvíjet počet postupujících týmů. „Už jsem si to počítal, tak v divizi bude maximálně dvanáct míst. Maximálně! To znamená, že by se jednalo o postup jednoho, dvou, maximálně tří týmů z druhého místa krajských přeborů,“ zdůrazňuje Vladimír Eibl. „Samozřejmě ale zatím není jasné, kdo se do divize přihlásí nebo nepřihlásí.“

Týmy v krajském přeboru tak v současné době nejvíc zajímá, jestli sestoupí z divize Český Krumlov. „Předpokládejme, že nesestoupí. V tom případě spadne jeden tým z krajského přeboru. Pokud sestoupí, pak z krajského přeboru spadnou dva týmy. Následně z A tříd půjdou dolů tři nebo čtyři týmy a z B tříd šest nebo sedm mužstev,“ vypočítává sekretář krajského fotbalového svazu.

Navíc avizuje Táborsko, že nepřihlásí B tým do krajského přeboru. „Zatím to tak vypadá. V tom případě by eventuálně postupoval i lepší druhý tým z jedné skupiny A třídy,“ dává naději na postup dalším týmům Vladimír Eibl.

Postup Roudného, čtyři postupující z I. A třídy

Navíc v případě, že by postoupil tým Malše Roudné, by se v KP uvolnilo další místo. „Zatím to ale podle počtu bodů nevypadá, že by měl postupovat druhý tým z našeho krajského přeboru podle bodů. Možná, že to vyjde, uvidíme,“ ještě jednou zdůrazňuje Eibl.

Když se podíváme do tabulek jednotlivých krajských přeborů, tak je jasné, že Roudné bude muset v posledních třech utkáních naplno bodovat a pak věřit, že naděje umírá poslední (v sobotu Malše vyhrála nad Čkyní 3:1).

„Postupovat z druhého místa se bude podle koeficientu počtu bodů na počet zápasů, protože v Pražském přeboru je víc mužstev, v Libereckém kraji zase jen čtrnáct,“vysvětluje Vladimír Eibl a přidává svůj názor na možnost, že by se Roudné přece jen objevilo v příští sezoně v divizi: „Nečekám, že by druhý tým našeho přeboru postoupil. Samozřejmě nějakou šanci má, ale ta není vysoká.“

Pyramida záleží na Táborsku

Naděje pro týmy z nižších krajských soutěží, že by postupoval jeden z druhého místa místo nepřihlášeného Táborska a následně by se tak stalo až do III. či IV. tříd jednoho konkrétního okresu, je ale na druhou stranu podle Eibla vysoká.

„To má návaznost. Vždy se to týká nejlepšího týmu na druhém místě. Je to pyramida. Podle toho, který tým postoupí z I. B třídy, tak pak z jeho okresu má nárok také druhý tým na postup. Táborsko avizuje, že se do krajského přeboru nepřihlásí, takže tam je pravděpodobnost naopak hodně vysoká. Ale musí dohrát soutěž,“říká sekretář fotbalového svazu Vladimír Eibl.

Pro úplnost doplňme, že přihlášky do krajských soutěží mají uzávěrku 11. června.

Štítky krajský přebor, Roudné, okres Tábor, soutěž, Mladá Boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hawky

No je to hodně zamotaný, ale já si myslim, že nakonec do všeho promluví finance. Divize je přeci jenom nákladnější soutěž. Třeba postoupí až čtvrtý v pořadí.

Pondělí, 28. května 2012, 10:26Odpovědět

Roudné může postoupit z druhého místa. Teoreticky...  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.