Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Plánský turnaj oslavil výročí za účasti okresních mistrů

Zajímavá myšlenka uspořádat fotbalové klání za účasti nejlepších týmů mužů z Českobudějovicka se zrodila v hlavě starosty obce Planá a hráče tamního klubu Tomáše Pintéra v době, kdy se podařilo Plánským vyhrát B skupinu třetí třídy a postoupit do okresního přeboru. Vize pořadatelů se stala skutečností uplynulou sobotu, když se turnaj O pohár zastupitelstva obce Planá uskutečnil. A ani jeden z mistrů na něm nechyběl!

Budějcká Drbna určitě nebyla sama, kdo si myslel, že taková unikátní sešlost úspěšných mužstev byla záměrně naplánována na letošní jubilejní dvacátý ročník. „Možná to tak vypadá, ale původní podnět byl trochu jiný. Když jsem po sezoně pátral, kde hrají kluci, se kterými jsem působil v Roudném, všiml jsem si, že svoji soutěž vyhrála jak Nová Ves, tak i béčko Roudného. Potom jsme zkusili kontaktovat ještě Temelín a zkusit to dát nějak dohromady,“ vysvětluje Tomáš Pintér, kterého potěšilo, že žádný tým zajímavou nabídku neodmítl: „Nová Ves i Temelín měli v plánu jiné turnaje, ale svoji účast zrušili a přijeli k nám. To je moc fajn!“

O putovní pohár se v Plané bojuje již dvacet let. Dvaatřicetiletý Tomáš Pintér se však do organizace zapojil úplně poprvé. „Akci pořádá především SK Planá, ale já jsem jako starosta společně s obcí zajistil nějaké ceny, proto se letošní ročník jmenoval O pohár zastupitelstva obce,“ uvedl stále ještě aktivní hráč, jenž se ale tentokrát na hřišti neobjevil. „Nehrál jsem ani poslední tři kola minulé sezony, protože jsem si natáhl sval. Když už se zdálo, že je všechno v pořádku, vyrazil jsem na první trénink a zranění si obnovil. Teď tomu nechám nějaký čas a uvidím, kdy budu schopen hrát. Fotbal mě pořád baví, bez tréninku to ale taky nejde…,“ je jasné Pintérovi.

Jak sám exroudenský kapitán přiznává, fotbal ho pořád baví. Návrat do vyšší soutěže však neplánuje. I když… „Odchytl si mě tady Franta Mertl, jestli jim nechci jít do Roudného pomoct, že tam mají skoro samé mladé kluky. Neříkám, že by mě to nelákalo, ale udělal bych to hlavně kvůli Danu Kerlovi a Liboru Matouškovi, mladíky neznám. Jelikož jsem ale netrénoval, nepřipadá to v úvahu. Fyzicky bych na to neměl, právě to byl jeden z důvodů, proč jsem skončil,“ zklamal svojí odpovědí Tomáš Pintér nejen roudenské fotbalové fanoušky, ale i Budějckou Drbnu.

Aby byla reportáž z Plané kompletní, musíme zmínit ještě výkony hráčů na hřišti. Zmíněný putovní pohár nakonec zůstal doma, jelikož plánští hráči dokázali po bezbrankových devadesáti minutách udolat béčko Roudného na penalty. Ze souboje o třetí místo vyšel lépe Temelín, který vyhrál nad Novou Vsí v poměru 4:2.

„Aby se takový turnaj mohl u nás konat i za rok, museli bychom okresní přebor vyhrát. Naši myšlenku ale může použít jiný okresní tým, který také pořádá v rámci letní přípravy nějaký turnaj,“ navrhnul na závěr starosta Plané Tomáš Pintér.

Turnaj v Plané ve výsledcích

SK Planá - TJ Sokol Nová Ves 3:0 (2:0)
Branky: Lepieš, Vobořil, Stropek

TJ Malše Roudné B - TJ Slavoj Temelín 4:1 (2:1)
Branky: Řežáb, Trejbal, Lerch, Budějcký – Faktor

Zápas o 3. místo
TJ Slavoj Temelín - TJ Sokol Nová Ves 4:2 (1:1)
Branky: Faktor 3, Švehla – Češka 2

Finále
SK Planá – TJ Malše Roudné B 0:0, pen. 4:2
Rozhodující penaltu vsítil Ivo Minář

Sestava Plané: Fabián – Minář, Křemen, Sodomka, Vobořil (Lepieš) – Adámek, Mavrodiev, Stropek, Čertík – Trs, Fujdiar. Trenér Josef Cimburek.

Nejlepší střelec turnaje: Václav Faktor (Temelín)
Nejlepší brankář: Petr Fabián (Planá)
Nejlepší hráč: Bohumír Češka (Nová Ves)

Turnaj řídila dvojice rozhodčích Jaroslav Feitl a Rudolf Fiala.

Štítky Planá, fotbal, okresní přebor, Temelín, okres České Budějovice, Roudný, Nová Ves, Česká obec sokolská, TJ Malše Roudné, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plánský turnaj oslavil výročí za účasti okresních mistrů  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.