Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na oslavy výročí plánského fotbalu přijedou legendy Sparty

Fotbal v Plané má před sebou významný milník. Roku 1938 se tam počal odvíjet příběh místní kopané, který se píše až dodnes, a tak místní hráči i fanoušci můžou tuhle sobotu oslavit již 75. výročí založení fotbalového klubu. A jako gratulanty si pozvali internacionály Sparty Praha.

Oslavy odstartují zítra ve 13 hodin slavnostním zahájením. Výkop prvního přátelského zápasu mezi starými pány Plané a Roudného je naplánován o půl hodiny později. V přestávce pak budou oceněni členové domácího oddílu.

Vrcholem sportovního programu bude od půl čtvrté mač mezi Planou a internacionály Sparty Praha. Svou účast přislíbili současní nebo bývalí fotbalisté, jako například František Straka, Jiří Novotný, Tomáš Skuhravý, Marek Trval, Lumír Mistr či Béda Vrabec.

„Rád bych pozval fanoušky fotbalu, a to nejen Sparty, ale zejména všechny bývalé členy a hráče SK Planá, aby se přišli podívat, popovídat, posedět u piva a zase po letech se setkat u příležitosti oslav,“ říká starosta Plané a fotbalista tělem i duší Tomáš Pintér.

Přichystána bude také výstava fotografií od založení klubu až po současnost, návštěvníci se můžou v poločase hlavního utkání těšit na soutěž o ceny, k vidění bude barmanská show a k poslechu hudba v podání DJ Mareše. Děti najdou vyžití na hřišti nebo ve skákacím hradu.

„Rádi bychom všem ukázali, že o fotbal v Plané stojíme a chceme ho dělat dobře. Pro obec je to velká slavnost. Možná se ukážu i na hřišti, ale jenom za staré pány,“ směje se prezident SK Planá, bývalá opora Dynama Ladislav Fujdiar.

Na akci se vybírá vstupné. Dospělí muži zaplatí 70 Kč, ženy 30 Kč a děti do 18 let půjdou zadarmo.

Štítky Planá, oslavy 75. výročí založení fotbalového klubu, fotbal, internacionálové Sparty Praha, AC Sparta Praha, slavnost, František Straka, Tomáš Skuhravý, Jiří Novotný, Marek Trval, Lumír Mistr, SK Dynamo České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na oslavy výročí plánského fotbalu přijedou legendy Sparty  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.