Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Malšané z Roudného neskrývají ambice na krajský titul

V sobotu ve 13 hodin vstoupí jako první tým z Českobudějovicka do krajského přeboru fotbalistů Malše Roudné. V souboji o čelo tabulky se utká v Písku s místním B týmem.

A nebude to utkání jednoduché, to je jasné. Jde o souboj druhého se třetím celkem tabulky. „Ale vrátil se nám do týmu Míra Kučera, takže naše útočná síla ještě vzrostla,“ mnul si ruce na začátku rozhovoru trenér Roudného Štefan Lovička. Pak se hned vrací k sobotnímu soupeři – Písku B. „Víme, že mají velice silný mančaft, hrajeme na jejich hřišti, řekl bych, že bod bude zlatý,“ přemítá kouč.

Se zimní přípravou byl Štefan Lovička, stejně jako kolega Milan Borový z Hluboké, navýsost spokojený. „Jak s účastí, tak s přístupem panuje v týmu velká spokojenost,“ říká a pokračuje: „Pomalu dva měsíce trénujeme čtyřikrát týdně, po fyzické i taktické stránce jsme připraveni skvěle. Super, opravdu. Uvidíme, jak to zúročíme v mistrácích.“ Pracovat v přípravě mohl s osmnácti, dvaceti hráči, což je pro fotbalový tým ideální počet. Trenér Ivo Čech z Jankova musí tiše závidět…

Malši v zimní přípravě posílil záložník Trněný, který se vrátil z Tábora. Výměnou za něj šel v zimě opačným směrem útočník Kučera, ale toho ještě tým z Roudného získal zpátky na půlroční hostování. „Doufám, že střeleckou fazonu, kterou měl na podzim, prodlouží i do jara a pomůže nám dosáhnout společného úspěchu,“ přeje hráči i celému svému týmu trenér Lovička.

Jedinou ztrátou je zkušený brankář Dan Kerl, který v zimě ukončil aktivní hráčskou kariéru. „U týmu zůstal jako trenér brankářů, je pořád platný a já jsem rád, že nám přes to, že nemá tolik času, pomáhá,“ pochvaluje si roudenský kormidelník.

Tým může myslet na krajský titul. Výsledky v přípravě byly velice slibné. „Některé zápasy byly trochu utahané, některé byly naopak z naší strany bravurní. Někdy jsme zkoušeli hráče na pro ně nezvyklých postech, takže s ohledem na tohle všechno ty výsledky vypadaly. Ale v přípravě výsledky tak důležité nejsou, teď je třeba, abychom to zúročili v soutěži,“ tvrdí Lovička.

Malše Roudné ztrácí v tabulce krajského přeboru tři body na první příčku. Zaútočí na jaře na titul? „I když jsme to nečekali, tak se nám podzim povedl. Nebudu říkat, že chceme postoupit, ale chceme hrát co nejvýš. Podle toho budeme i motivovat tým,“ uzavírá trenér Lovička.

Štítky Roudný, krajský přebor, Písek, Roudné, trenér, okres České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Malšané z Roudného neskrývají ambice na krajský titul  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.