Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Liberec v Budějcích nezářil, v premiéře se trefil Koreš

Skvělý výkon gólmana Křížka, spolehlivě hrající obrana a nebojácný ofenzivní výkon s mnoha gólovými šancemi. Tato kombinace stačila budějckému Dynamu v prvoligové premiéře se Slovanem Liberec k bodovému zisku. S účastníkem předkola Evropské ligy vybojovali Jihočeši remízu 1:1.

Takový začátek čekal málokdo. Hned ve 4. minutě mělo Dynamo příležitosti z kategorie gólových. Po centru Koreše na vzdálenější tyč si musel brankář Liberce poradit s velkou šancí Hory, následně hostující obránce vykopával balon z brankové čáry po střele Benáta a nakonec Brunclík střílel nad.

Poté aktivita budějckého celku polevila, jelikož po střetu s libereckým hráčem utrpěl Kalod tržnou ránu v obličeji (roztržený ret), musel odejít do kabiny na šití a Liberec hrál více než deset minut přesilovku.

Vedoucí branka padla nedlouho po návratu budějckého forvarda zpátky na trávník, když se David Pavelka prosadil na hranici velkého vápna a povedeným pokusem k levé tyči překonal blokujícího Klesu i marně se natahujícího brankáře Křížka.

V dalších minutách se střídaly hluché momenty s několika zajímavými možnostmi, skóre se ale změnilo až dvě minuty před odchodem do kabin. Ledabylá defenzivní činnost Slovanu znamenala vyrovnání poté, co Hroššovi vypadl z náruče letící balon po špatném odkopu Sackeyho, míče se zmocnil nováček v domácím dresu Štěpán Koreš a dal na 1:1.

Velké emoce vyvolala němá píšťalka sudího Fraňka v 51. minutě, když Karišik ve vápně složil k zemi Lengyela. Dynamo ale ve své aktivitě a nepolevovalo a favorizovaný Slovan i nadále přehrávalo. Nad mířil za deset minut agilní Hora, v 71. minutě stejný hráč znovu jen těsně minul. A když osm minut před koncem spálil Škoda tutovku po svém brilantním úniku, utkání skončilo vyrovnaným výsledkem.

Luboš Urban (SK Dynamo České Budějovice): „Byl to bojovný zápas, hrálo se nahoru dolů se spoustou šancí na obou stranách. Na čisté příležitosti jsme byli lepší, ale bohužel bez využití. Liberec je silný do otevřené obrany, takže nás potrestal ze situace, které jsme se báli, a potom jsme ještě museli přežít dva brejky. Gól do kabiny nás nakopnul, jenže po přestávce se hrál organizovanější fotbal a nikdo už neskóroval. Utkání jsme mohli vyhrát, na druhou stranu jsme viděli obrovskou kvalitu Liberce. V závěru nás chytaly křeče, řada hráčů toho měla dost. Nakonec jsme ubojovali remízu, což je dobrý vstup do sezony a pro diváky lákadlo do ochozů. Myslím, že jsme předvedli skvělý výkon.“

Samuel Slovák (FC Slovan Liberec): „Byl to zajímavý zápas s hodně chybami i šancemi. Remíza je podle mého názoru spravedlivá.“

SK Dynamo České Budějovice - FC Slovan Liberec 1:1 (1:1)

Branky: 43. Koreš - 21. Pavelka. ŽK: 1:0 (Hora). Rozhodčí: Franěk - Vlasjuk, Dobrovolný. Diváci: 3234.

SK Dynamo České Budějovice: Křížek - Klesa, Lengyel, Podstavek, Hanzlík - Hora, Benát, Brunclík, Koreš (82. Hála) - Herzán (35. Machovec) - Kalod (56. Škoda). Trenér Luboš Urban.

FC Slovan Liberec: Hroššo - Mudra, Karišik, Rajnoch, Fleišman - Šural, Sackey (63. Obročík), Pavelka - Delarge, Hadaščok (62. Frýdek), Luckassen (78. Hamuľak). Trenér Samuel Slovák.

Štítky fotbal, SK Dynamo České Budějovice, FC Slovan Liberec, Synot liga, 1. kolo, Bílí Tygři Liberec, Štěpán Koreš, České Budějovice, HC Dynamo Pardubice, Evropská liga UEFA, Madeta Motor České Budějovice, David Pavelka, HC Škoda Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec v Budějcích nezářil, v premiéře se trefil Koreš  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.