Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Kouč Štefan Lovička opustil roudenskou lavičku

V Roudném, které má stále šanci postoupit do divize z druhého místa, došlo minulý pátek k nečekanému vývoji. Na trenérské lavičce při tréninku skončil Štefan Lovička. „Na vlastní žádost jsem minulý pátek odstoupil,“ řekl pro Budějckou Drbnu úspěšný trenér.

Mladý tým pod jeho vedením bojoval až do utkání s Dražicemi o prvenství v Chance krajském přeboru fotbalistů, dva zápasy před koncem soutěže je skoro jasné, že Malše skončí druhá.

„Není to útěk od kluků, od týmu. Ale stalo se něco, co zasahuje do mých zásad a názorů, a než abych vnášel nervozitu do týmu, tak jsem raději skončil, aby kluci byli do konce soutěže v klidu,“ vysvětluje svůj nečekaný konec Lovička.

Na utkání v Třeboni se nedostavil nejen trenér, ale ani jeho syn Martin, záložník Malše. „Bral to osobně, nepodařilo se mi ho přesvědčit, aby do Třeboně s týmem jel. Ale zklidnil se, určitě se na zbytek sezony vrátí. Je to horká hlava jako já. Zažívám silné emoce, vydýchávám to ještě teď,“ svěřuje se Lovička.

ČTĚTE TAKÉ: Rudolfov a Jankov bodovaly naplno, Roudné má bod

Tým nenechal v nevědomosti, ještě před sobotním utkáním všichni hráči věděli, co se v pátek stalo. „Mluvil jsem s kapitánem Liborem Matouškem, aby přenesl informace o mém odchodu. Chtěl jsem, aby kluci věděli, že je v tom nenechávám, ale že jsem nemohl prostě dál pokračovat,“ říká extrenér Malše Roudné a pokračuje: „Měl jsem určité výhrady celou sezonu, nebylo to kvůli jedné věci v pátek. Táhne se to celý rok. Věřím, že kluci ty dva zápasy odehrají se ctí a druhé místo uhájí.“

Zákulisím se proslýchá, že v Roudném nebyl zájem postoupit do divize. „Měl jsem taky takové informace,“ připouští Lovička a pokračuje: „Je to o stanovení priorit, a prioritou číslo jedna musí být áčko. S tím jsme se nepohodli, přišla ztráta důvěry a konec.“

Se svou prací u týmu je ale trenér Lovička spokojený. „Kluci v sezoně předvedli perfektní výkony, vybudovali si v kraji respekt. Navíc je to mladý kolektiv, velmi perspektivní,“ míní bývalý kouč Malše Roudné a pokračuje: „Myslím, že jsem svou práci odvedl. Byl jsem na hřišti čtyřikrát týdně, byli jsme s týmem naladěni na stejnou notu, myslím. Kluci za mnou stáli, i když jsem jim dal někdy ceres, tak stáli za mnou.“

Právě proto na tým nezanevře a přijde ho podpořit na domácí utkání s Vodňany, které v posledních utkáních ukázaly dobrou formu. „Přijdu se určitě na utkání s Vodňany podívat. Budu vždycky fandou Roudného,“ říká Štefan Lovička.

Nabídce trénovat jiný tým v kraji by se ale nebránil. „Pokud nějaká přijde, určitě bych ji zvažoval,“ uzavírá bývalý trenér Malše Roudné Štefan Lovička.

Štítky Roudný, trenér, Drbna.cz, Roudné, Malše, krajský přebor, Třeboň, Vodňany, Dražice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kouč Štefan Lovička opustil roudenskou lavičku  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.