Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kouč Cipro a stoper Řepka budou v Dynamu pokračovat

Hráčům Dynama České Budějovice ještě nezačala ani dovolená po právě skončeném prvoligovém ročníku, přesto již někteří mají od konce minulého týdne jistotu pro příští sezonu. Mezi ty nejzajímavější patří například to, že i v sezoně 2012/13 bude dres Dynama oblékat Tomáš Řepka. Tým nadále povede zkušený kouč František Cipro!

Trenér František Cipro přišel k týmu v září loňského roku. Hned po svém příchodu nastartoval Jihočechy ke zlepšeným výsledkům a nakonec i bezproblémové záchraně v lize. Pod pětašedesátiletým trenérem uhrálo Dynamo v pětadvaceti zápasech pětatřicet bodů.

„Vedení klubu bylo s hrou i výsledky týmu pod trenérem Ciprem spokojeno a nebyl tak jediný důvod trenéra během letní pauzy měnit,“říká obchodní a marketingový manažer Dynama Radim Šupka. Trenér František Cipro si bude nyní před startem sezony organizovat realizační tým, kde s největší pravděpodobností zůstanou na pozicích asistentů Jiří Lerch a Petr Skála.

Tomáš Řepka bude hrát za Dynamo i v příští sezoně

Na prodloužení spolupráce se klub dohodl také se stoperem Tomášem Řepkou. Ten na jih Čech přišel v zimní pauze a vedle výborných výkonů se postaral také o to, že se celkově zvýšil zájem o budějovický fotbal.

„Příchod Tomáše byl výborným tahem nejen z fotbalového hlediska. Velkým přínosem je jeho působení v klubu i po marketingové stránce. Rázem se o Dynamu začalo psát ve všech novinách a zvýšený zájem o klub se projevil i na návštěvnosti domácích i venkovních zápasů,“pochvaluje si Šupka.

Juniorka se vrací na scénu

Od příští sezony začne Dynamo opět provozovat rezervní tým, který bude nastupovat v nově se rodící soutěži juniorských mužstev. „Hlavním trenérem juniorky bude Martin Vozábal. Ten by měl mít v kádru svého mužstva celkem osmnáct fotbalistů do pole a dva brankáře,“ vypočítává Šupka. S podobným počtem hráčů bude moci počítat také trenér Cipro, který by měl mít dle pokynů vedení klubu ve svém kádru osmnáct hráčů doplněných o dva členy dorosteneckého týmu.

V nejbližších dnech a týdnech se bude řešit složení obou mužstev pro nadcházející sezonu. První informace o případných změnách v kádru vedení již potvrzuje. „V tuto chvíli trenér nepočítá s Milošem Brezinským a Fernandem Tobiasem Hudsonem. Jejich definitivní odchod však závisí na tom, zda vedení klubu najde adekvátní náhrady,“ dodává Radim Šupka.

Napsal Aleš Strouha

Štítky SK Dynamo České Budějovice, František Cipro, Tomáš Řepka, trenér, Jiří Lerch, Petr Skála, Martin Vozábal, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kouč Cipro a stoper Řepka budou v Dynamu pokračovat  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.