Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Fotbalové Dynamo získalo na půlroční hostování univerzála Adama Varadiho

Necelých čtrnáct dní před startem jarní části sezony Synot ligy hlásí Dynamo České Budějovice další posilu pro první mužstvo. Do konce sezony bude na jihu Čech hostovat zkušený Adam Varadi. Ten v minulosti působil prakticky na všech postech sestavy. Hrát může v obraně, záloze i v útoku.

Adam Varadi (narozen 30. dubna 1985) se narodil ve Frýdku-Místku a tam také zahájil svoji fotbalovou kariéru. Do velkého fotbalu nakoukl v Baníku Ostrava, kde nasbíral i první ligové starty a góly. Krátce také působil ve Viktorii Žižkov a v Teplicích. V roce 2008 přestoupil do Viktorie Plzeň a v létě 2009 se vrátil zpět do Baníku. Odtud přestoupil do Olomouce a krátce působil také ve slovenské Senici.

Během své kariéry ve všech klubech pravidelně nastupoval, a přestože mu není ještě ani třicet let, má na svém kontě 234 ligových startů a 45 vstřelených branek. S Baníkem Ostrava získal v sezoně 2003/2004 mistrovský titul a se Sigmou Olomouc vyhrál také v sezoně 2011/2012 český pohár. V posledních sezonách ho trenéři využívali více v defenzivě, jako obránce v letošní druholigové sezoně odehrál za Sigmu Olomouc osm zápasů.

Přestože Adam Varadi platí za univerzála, v Dynamu s ním trenéři počítají hlavně do ofenzivy. „Adam během své kariéry dlouhodobě dokazoval velmi dobrou výkonnost a jsem rád, že nám na jaře pomůže v ligových bojích. Pro nás bude využitelný nejvíce v záloze, anebo také v útoku,“ říká sportovní manažer jihočeského klubu Martin Vozábal.

Nový hráč Dynama v současné chvíli řeší své stěhování na jih Čech a k týmu se připojí ve čtvrtek odpoledne tak, aby se mohl co nejrychleji začlenit do sestavy A týmu.

Napsal Aleš Strouha
Tisková zpráva

Štítky fotbal, SK Dynamo České Budějovice, změny v kádru, hostování, Adam Varadi, Česko, 1. česká fotbalová liga, FC Baník Ostrava, SK Sigma Olomouc, kariéra, FK Viktoria Žižkov, FK Teplice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalové Dynamo získalo na půlroční hostování univerzála Adama Varadiho  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.