Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Fotbalisté Roudného si v příští sezoně zahrají divizi!

Přestože vítězem jihočeského krajského přeboru fotbalistů se staly Dražice, divizi si nakonec zahraje mančaft z Roudného. Klub z Táborska možnost postupu do celorepublikové soutěže nevyužil, a tak příležitost chytil za pačesy jeho největší rival z právě skončené sezony 2011/2012.

„Dostali jsme nabídku postoupit z druhého místa. Zvažovali jsme všechna pro a proti, protože divize je náročnější nejen po sportovní stránce, ale také finančně. Nakonec jsme se po různých úvahách rozhodli, že tuto možnost využijeme,“ předeslal v pátek po obědě předseda Malše Roudné Libor Šolc.

Budějcké Drbně zároveň přiznal, že tento krok vedení udělalo ze sportovních důvodů. „Kluci, kteří u nás ten fotbal hrají na čistě amatérské bázi, si divizi zaslouží. Chceme jim dát odměnu za jejich výkony z uplynulého roku, i když jsme si tím na sebe upletli takový ekonomický bič. Jen po stránce dopravy a rozhodčích nás příští sezona bude stát asi o čtvrt milionu víc,“ zmínil Libor Šolc.

Důvod divizní nabídky Roudnému vysvětlil sekretář jihočeského Krajského fotbalového svazu Vladimír Eibl. „Dražice nereflektovaly na postup, automaticky tedy připadla možnost postoupit druhému nejlepšímu týmu soutěže,“ řekl a pokračoval: „Stejnou příležitost by ale dostaly i další celky až do poloviny tabulky,“ dodal Eibl.

Sekretář navíc dodal, že divizní příslušnost v příští sezoně potvrdily všechny další jihočeské kluby. Roudné se tedy může těšit na zápasy s béčkem druholigového FC MAS Táborsko, Čížovou, Milevskem a Českým Krumlovem. Strakonice v divizi setrvají jen v případě, že v sobotu doma prohrají se Štěchovicemi. Pokud zvítězí, půjdou do třetí ligy.

Štítky Roudný, Dražice, krajský přebor, fotbalista, okres Tábor, Roudné, FC MAS Táborsko, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Roudného si v příští sezoně zahrají divizi!  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.