Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Fotbalisté mají před novou sezonou postupové ambice

Po sedmi letech v nejvyšší domácí fotbalové soutěži se Dynamo České Budějovice vrací o stupínek níže. Pod Černou věží se minimálně do příštího léta bude hrát pouze Fotbalová národní liga. Nemusí to však být vůbec špatná sezona. Tým po sestupu do druhé ligy totiž zajímavě obměnil nejen hráčský kádr.

Novou krev do žil budějckého klubu bezpochyby vlil ostřílený kouč Pavel Hoftych, který je po několika trenérských rošádách s vesměs tradičními trenéry Dynama prvním kormidelníkem Jihočechů z úplně jiného koutu republiky. V posledních dvou letech dokonce působil až ve slovenské Trnavě.

„Nové prostředí jsem před mým příchodem znal jenom ze vzájemných zápasů. Během pěti týdnů přípravy něco udělat a zjistit stihnete, něco ale zase ne. Zázemí pro fotbal je tady optimální, máme dost zkušených hráčů, zároveň je dobře zastoupena i střední a mladá generace. Když k tomu přidáme potenciál kluků v dorostu a juniorce, tak si myslím, že když půjdeme správnou cestou, Budějky z toho můžou v budoucnu jenom vytěžit,“ nechal se slyšet před startem sezony šestačtyřicetiletý Pavel Hoftych.

Trenér Dynama se před prvním utkáním podzimní části sezony nebál hovořit ani o cílech. „Postupovým ambicím se vyhýbat nemůžeme. Několik vlčáků se bude chtít poprat o postup, jako třeba Zlín, Hradec Králové, Karviná, Sokolov nebo Ústí nad Labem. Hodně bude záležet na začátku, kdy hrajeme tři ze čtyř zápasů doma. Soutěž ale je třicetikolová, takže kdo si udrží stabilnější formu, postoupí. Uděláme maximum, abychom to byli my!“ řekl odhodlaně Hoftych a poukázal na příklad Znojma, které se vloni nejdřív obávalo o sestup a nakonec postoupilo do Gambrinus ligy.

Složení hráčského kádru si před začátkem Fotbalové národní ligy pochvaloval i manažer klubu Martin Vozábal. „S novými smlouvami jsme maximálně spokojeni. Podařilo se nám udržet hráče, kteří tu zůstat chtěli, dokázali jsme se domluvit i s dalšími důležitými oporami, konkrétně mám na mysli Chmela, Kaloda a Ibragimova. V návaznosti na to jsme začali usilovat o kluky, kteří jsou osobnostmi budoucnosti fotbalu v Budějcích. Uzavření dlouhodobých smluv s hráči typu Němce, Wermkeho či Fundy nás těší,“ konstatovala bývalá opora Jihočechů z let minulých.

Nesmírně prestižní zápas čeká Budějčáky už v pátek od 18 hodin (v tento den i čas bude hrát Dynamo na podzim všechny domácí zápasy) proti Táborsku. Na Střeleckém ostrově bude k vidění jihočeské ligové derby po dlouhých 24 letech! „Sice jsme považováni za favority, ale pro mě i trenéra je to tým, který bude patřit mezi elitu druhé ligy. Jestli říkají, že chtějí hrát kolem osmého místa, tak je to jenom alibi. Kádr i ekonomické zabezpečení mají v Táboře velmi dobré,“ je přesvědčen manažer Dynama Martin Vozábal.

„Táborsko jsme viděli v přípravě několikrát, je to velmi nebezpečné a nevyzpytatelné mužstvo. Práci trenéra Nádvorníka známe. Dlouhodobě se pohybuje v druhé lize, má ji zmapovanou. A Šimák je nadstandardní fotbalista. Budeme se snažit využít jejich hluchých míst a naší kvality, kterou máme i v útočné fázi,“ potvrdil před pátečním výkopem kouč Pavel Hoftych.

Vedení Dynama České Budějovice věří, že do ochozů stadionu v pátek večer dorazí co největší počet diváků. Klub se v letošní sezoně rozhodl ponechat ceny jednorázových vstupenek ve stejné výši, jako vloni, ale zvýhodnil věrné fanoušky. „Došlo k výraznému snížení cen permanentek až o čtvrtinu. Potom dospělého vyjde lístek na jeden zápas na 75 korun, senior zaplatí 50 korun,“ řekl marketingový manažer českobudějovického Dynama Radim Šupka.

SK Dynamo České Budějovice - podzim 2013/2014

Brankáři: 29 Michal Daněk (1983), 30 Zdeněk Křížek (1983).

Obránci: 7 Aleš Dvořák (1991), 3 Jiří Funda (1995), 16 Aleš Hanzlík (1987), 21 Václav Ježdík (1987), 6 Roman Lengyel (1978), 23 Jaroslav Machovec (1986), Pavel Novák (1989).

Záložníci: 22 Petr Benát (1980), 20 Vladimír Dobal (1987), 18 Marek Hovorka (1991), 9 Aziz Ibragimov (1986), 17 Jindřich Kadula (1994), 10 Michal Klesa (1983), 11 Michal Rakovan (1989), 19 Filip Rýdel (1984), 2 Roman Wermke (1994).

Útočníci: 15 Rastislav Chmelo (1990), 27 Richard Kalod (1984), 4 Zdeněk Linhart (1994), 13 František Němec (1992).

Realizační tým: Pavel Hoftych (hlavní trenér), Pavel Malura (asistent trenéra), Pavol Švantner (trenér brankářů), Radomil Procházka ml. (kustod), Jiří Rotbauer (masér), MUDr. Martin Scheichl, MUDr. Martin Held (lékaři), Tomáš Skrbek (fyzioterapeut).

Změny v kádru

Nové smlouvy: Roman Lengyel, Petr Benák, František Němec, Zdeněk Linhart, Jindřich Kadula, Jiří Funda, Roman Wermke.

Příchody: Richard Kalod (přestup z FK Viktoria Žižkova), Rastislav Chmelo (přestup z 1. HFK Olomouc), Aziz Ibragimov (přestup z Bohemians 1905), Vladimír Dobal (návrat z hostování v FC MAS Táborsko), Marek Hovorka (návrat z hostování v FK Ústí nad Labem), František Němec (návrat z hostování v FK Baník Most).

Odchody: Jan Riegel, Sandro da Silva (oba konec smlouvy), Ivo Táborský, Edgar Malakyan, Jakub Hora (všichni konec hostování), Emir Zeba (přestup do 1. SC Znojmo).

Štítky fotbal, SK Dynamo České Budějovice, ambice před sezonou v druhé lize, Fotbalová národní liga, 2. česká fotbalová liga, Pavel Hoftych, trenér, Černá věž, František Němec, přestup, FK Ústí nad Labem, 1. SC Znojmo, Aziz Ibragimov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté mají před novou sezonou postupové ambice  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.