Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Fotbalisté Hluboké poslali Kaplici do první třídy

Sezonu 2011/2012 Chance fotbalového krajského přeboru mužů uzavřel o uplynulém víkendu své brány. Nejlepším z českobudějovických týmů bylo Roudné, které skončilo druhé, nakonec ale postupuje do divize. Jankov i přes páteční prohru 0:5 na hřišti lídra z Dražic skončil na šestém místě, Hluboká se umístila na dvanácté pozici, Rudolfov o jednu příčku níž.

Roudné nakonec postupuje

Divizní postupovou tečku měl závěr sezony v Roudném. Přestože skončilo druhé za Dražicemi, tak vítězný celek nereflektoval na postup, který svaz nabídl právě druhému celku KP. Ten po divizní šanci po zralé úvaze sáhl.

ČTĚTE TAKÉ: Fotbalisté Roudného si v příští sezoně zahrají divizi!

V posledním utkání vyhrála Malše ve Veselí 2:1. „V prvním poločase jsme byli lepší, měli jsme šance, ale dali jsme jen jeden gól. Domácí hrozili z ojedinělých brejků, ale nedali nic. Zaslouženě jsme poločas vyhráli. Hned po přestávce jsme přidali druhý gól, vypadalo to na jednoznačný zápas, ale opět jsme nedali další obrovské příležitosti a domácí se do utkání vrátili v 72. minutě, kdy snížili na dva jedna. Ztratili jsme iniciativu a nakonec jsme se ještě báli o výsledek. Mohlo to být klidně čtyři nula, ale taky dva dva,“ viděl utkání trenér Malše Roudné František Mertl.

I on tak mohl po sobotním utkání společně s týmem oslavit postup do divize. „Musím říct, že jsem byl překvapený, když jsem se rozhodnutí vedení dozvěděl. Sportovní stránka rozhodla, pro kluky je to určitě dobré,“ říká Mertl. Vrásky na čele mu ale nadělaly změny v kádru. „Odcházejí útočníci Havelka s Kučerou, to je veliká ztráta. Budeme muset sehnat zkušeného záložníka a dva útočníky,“ vypočítává.

Pata tlačí Malši také na postu brankáře, kde sice vyrůstá kvalitní mládí, ale do divizní soutěže budou potřeba i zkušenosti. Kuloárem prosákly informace o tom, že se v Malši snaží přemluvit k návratu zkušeného Daniela Kerla.

„Musí to doma probrat s manželkou, uvidíme... Snažili bychom se mu vyjít všemožně vstříc ohledně tréninků, ale to rozhodnutí je na něm,“ říká František Mertl. Pokud se mu nepodaří ´zlomit´ zkušeného brankáře k návratu mezi tři tyče, leží pro Kerla na stole nabídka na post asistenta.

Malše začne s přípravou 9. července. „Trénovat budeme čtyřikrát týdně,“ doplňuje Mertl. První přípravné utkání odehrají Roudenští s Rudolfovem.

Hluboká uhrála v Kaplici remízu

S ohledem na výsledek souběžně hraného utkání Čkyně – Prachatice (2:4) stačilo Kaplici doma s Hlubokou vyhrát a byla by zachráněna. V nejdůležitějším zápase sezony ale uhráli Kapličtí jen remízu 1:1 a sestupují.

„Máme čisté svědomí,“ těší trenéra Hluboké Milana Borového. Svého soupeře ale příliš nešetří: „Kdybych tam byl jako nezaujatý divák, tak bych byl zklamán. Takhle se o záchranu nehraje. Kaplice hrála první poločas tak, že jsme mohli vést 5:0. Hráči se hádali, takovou tu soudržnost, pojďte vyhrát, udržet se, to jsem tam neviděl.“

V závěru se Kaplice i pod dojmem vývoje utkání ve Čkyni snažila vstřelit tolik potřebný gól. „Domácí dali tyčku, měli další šance, stačilo jim dát jeden gól a byli zachráněni. Bohužel pro ně se jim to nepodařilo,“ říká k utkání Borový a pokračuje: „Pět minut před koncem věděli, že Prachatice vedou, ale asi je svazovala i nervozita.“

Trenér Milan Borový je při hodnocení sezony spokojený jen napůl. „Jsem rád za sedmnáct bodů, to je o bod víc, než tým získal na podzim. Smělý plán být do osmého místa nevyšel, druhý cíl záchrana, to se povedlo. Mužstvo má herní kvalitu na to, aby mohlo být kolem desátého místa. Pro mě byl ten půlrok na Hluboké obrovská zkušenost,“ říká Borový a míří kritikou i do vlastních řad: „Někteří hráči zjistili, že s jedním tréninkem se krajský přebor hrát nedá, to se v závěru soutěže projevilo.“

Přípravu začíná Hluboká 11. července, o tři dny později – v sobotu 14. července – se místo juniorky Dynama zúčastní turnaje v Borotíně.

Jankov skončil šestý, mohl lépe

Druhý nejlepší celek z Českobudějovicka Jankov si stál v sezoně velmi dobře, jednu chvíli mohl dokonce zaútočit na třetí místo v Chance krajském přeboru fotbalistů, ale bodové ztráty hlavně na domácím trávníku ho poslaly na šestou příčku.

Už v páteční předehrávce prohrál Jankov v Dražicích 0:5. „Mrzí mě to. I když se během utkání vyskytly zdravotní problémy u dvou hráčů, se kterými jsme nepočítali, tak jsme mohli utkání zvládnout lépe. Soupeř byl lepší, ale my jsme k tomu utkání nepřistoupili dobře,“ zlobil se po debaklu trenér Jankova Ivo Čech.

Ani poslední nepříznivý výsledek ale nemohl nic změnit na tom, že v Jankově byli se sezonou spokojení: „I přes ty neúspěšné zápasy doma jsme šestí, to není za celou sezonu vůbec špatný výsledek, takže jsme spokojeni,“ řekl trenér Jankova Ivo Čech. „Když se podívám, kdo skončil před námi, béčka Tábora a Písku, Roudné nebo Lažiště, které jsme dvakrát porazili, to nejsou slabí soupeři,“ doplňuje.

Jeho tým začne s přípravou 10. července, už v sobotu 14. července hraje turnaj v Olešníku.

Čadek na Rudolfově záchranou misi splnil

Rudolfov sice prohrál v sobotu v Písku s béčkem 1:2, ale to nemohlo nic změnit na euforii, která na Perštátě zavládla již tři kola před koncem. „My jsme si udělali dobrou náladu už tím, že jsme se zachránili. Máme jednatřicet bodů! Myslím, že po sedmém kole, kdy jsme měli jeden bod, to nečekal ani největší optimista,“ řekl už v minulém týdnu před závěrečným kolem trenér Rudolfova Zdeněk Čadek.

Štítky Hluboké, Kaplice, Roudné, fotbalista, Jankov, Rudolfov, krajský přebor, Dražice, trenér, František Mertl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Hluboké poslali Kaplici do první třídy  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.