Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Dynamo prožilo na Soukeníku fantazii se vším všudy

Ani nemusel přijít závěrečný hvizd, aby každý z hráčů, fanoušků a funkcionářů, kteří byli na zápase přítomni, věděl, že je konec. Téměř sedm a půl tisíce diváků ve středu večer sledovalo od prvních minut jasnou destrukci druhého Táborska prvním Dynamem.

Když se v 15. minutě podruhé v zápase trefil Jaroslav Machovec, upíraly se zraky příznivců Táborska už jen k mobilním telefonům, protože jim bylo jasné, že na hřišti si proti Budějcím postup neukopou. Nakonec nepomohly ani Pardubice a tým ze sezimoústeckého Soukeníku bude minimálně další rok hrát Fotbalovou národní ligu.

ČTĚTE TAKÉ: Dynamo České Budějovice slaví postup do Synot ligy!

Oficiální konec přinesl na obou stranách diametrálně odlišné emoce. Zatímco u hráčů z krajské metropole propukl obrovský výbuch radosti a na hřišti slavili i se svými příznivci, domácí Ševci se frustrovaně trousili do kabiny.

„Tomu slušelo 1:0 nebo 2:0, ale prostě jsme to nezvládli. S tímhle jsme si ani nezasloužili postoupit někam do ligy. Já měl v hlavě, ať je to hokej a můžu se nechat dojet vystřídat. Kdyby to skončilo 0:10, tak bychom se vůbec nedivili,“ komentoval svůj příděl v brance domácí gólman Michal Toma.

Fotbalisté Dynama naopak prožívali velké zadostiučinění. „Je to skvělé, protože jsme to celé jaro doháněli pod obrovským tlakem. Jsme strašně rádi, to vyvrcholení bylo fantastické a jsem rád, že jsme ten zápas zvládli,“ těšilo střelce jednoho gólu Petra Benáta, který pokračoval. „Je to satisfakce za ten sestup. Já jsem rád, že jsme se po roce znovu vrátili, protože ta soutěž je nesmírně těžká a zápasy jak venku, tak doma byly hodně obtížné.“

Podobně na tom byl i brankář Zdeněk Křížek, kterého jaro zastihlo v obzvláště vynikající formě. „Vstoupili jsme do zápasu fantasticky, tohle jsme vůbec nečekali. Ty tři góly, prostě fantazie se vším všudy. Já nemám slov. Euforie, jsem strašně šťastnej!“ A nezapomněl také vyzdvihnout svého spoluhráče Jaroslava Machovce, jenž v posledních třech zápasech nasázel soupeřům sedm branek a jasně táhl Dynamo za postupem. „Machy je fantastickej! Poslední zápasy vystřelil postup on,“ věděl.

Radostí zářil také generální manažer klubu Karel Poborský. I on má totiž velký podíl na návratu do nejvyšší soutěže - Synot ligy. „Prožívám obrovskou úlevu, povedlo se nám to, co jsme chtěli, postoupili jsme z prvního místa do ligy, kam se těšíme a kam jsme doufali, že patříme.“

Navíc se to povedlo na stadionu regionálního soupeře a dlouho to vypadalo, že by mohly postoupit oba celky. „Že budou moci tři mužstva ve spoustě variant postoupit, tomu bych nikdy nevěřil. Pro nás o to pikantnější, že jsme končili v Táborsku, se kterým jsme se celou sezonu tahali. V tom dvojzápase jsme je ale porazili a zaslouženě postoupili,“ měl jasno bývalý reprezentační záložník.

Hráči obou týmů tak budou sezonu zapíjet z jiného ohledu, ačkoliv v konečném účtování mohou být spokojeni všichni. „Je potřeba se z toho opít, probudit se do dalšího dne a říct si, že ta sezona přece byla hezká. Třetí místo nečekal nikdo, minulý rok se tady kluci zachraňovali a teď najednou: Baf! a jsme třetí. Jsme rádi a příští rok to jedeme vyhrát,“ vyhlašoval gólman Toma.

„Měli jsme to strašně těžké, ten tlak si nikdo neumí představit. Zvládli jsme to. Teď se jdu někam na tři dny vožrat,“ potvrzoval se smíchem Benátova slova Zdeněk Křížek.

Článek byl vybrán do sekce To nejlepší z Drbny u příležitosti pátých narozenin Budějcké Drbny. #tonejlepsizdrbny

Dynamo udolalo Táborsko a vrací se do 1. ligy

Čtvrtek, 5. června 2014, 10:28

Dynamo udolalo Táborsko a vrací se do 1. ligy
Dynamo udolalo Táborsko a vrací se do 1. ligy

Štítky fotbal, FC MAS Táborsko, SK Dynamo České Budějovice, Fotbalová národní liga, 30. kolo, boj o postup, Synot liga, okres Tábor, 1. česká fotbalová liga, Jaroslav Machovec, Zdeněk Křížek, Michal Toma, FK Pardubice, 2. česká fotbalová liga, Drbna.cz, fantazie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo prožilo na Soukeníku fantazii se vším všudy  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.