Počasí dnes17 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Dynamo padlo na Dukle a dál se topí u dna tabulky

Pátou porážku po návratu do nejvyšší tuzemské fotbalové soutěže si připisují fotbalisté budějckého Dynama. Domácí Dukla Praha hrála od první minuty prim a zaslouženě zvítězila v poměru 3:1. Za Jihočechy se trefil ve druhém poločase zkušený obránce Roman Lengyel.

Fatální chybu v obraně předvedli hosté už v první minutě utkání 13. kola Synot ligy, když po rohovém kopu Dukly nechali na zadní tyči úplně volného mladíka Jeana-Davida Beauguela a ten hlavičkou o zem překonal bezmocného Křížka - 1:0.

Další klíčový moment sobotního duelu přišel ve 42. minutě. Po rusko-francouzské spolupráci se balon dostal od Karavajeva k Beauguelovi, který se pokusil nahrát zpátky svému spoluhráči, ale jeden z hráčů Dynama si míč srazil do tyčky vlastní branky. Odtud se ale naštěstí odrazil zpátky do hřiště.

Po návratu z kabin to byli opět Pražané, kdo měl navrch. Po pěti minutách hry upaloval Albiach sám na Křížka, místo sítě ale trefil nohy padajícího gólmana Českých Budějovic.

Zanedlouho se přesto fanoušci na Julisce radovali podruhé. Španělský útočník Néstor Albiach Roger dokázal přes dva dynamáky vypálit z pětadvaceti metrů parádní ránu, která vymetla levý horní roh Křížkovy branky.

Ani Dukla však nebyla neomylná a v 66. minutě neuhlídala Romana Lengyela, který si naběhl ve vápně do volného prostoru na prodloužený centr po rozehrání rohového kopu a míč uklidil za záda bezmocného gólmana Rady - 2:1.

Drama se však před zraky pouhých osmi stovek diváků nekonalo. Za dvě minuty domácí Mareš orazítkoval břevno a v 81. minutě zužitkoval svou dobrou střeleckou pozici na hranici velkého vápna střídající Michael Krmenčík, čímž zpečetil výsledek na konečných 3:1.

Před posledními třemi zápasy podzimní části sezony patří fotbalistů ze Střeleckého ostrova nelichotivá čtrnáctá příčka. Pokud navíc Jihlava dnes vyhraje v Teplicích, propadnou se Jihočeši do sestupových vod.

Odčinit dnešní neúspěch můžou příští sobotu od 17 hodin doma s Baníkem Ostrava, v dalším týdnu hrají na Letné se Spartou Praha a letošní derniéra je čeká před vlastními fanoušky 28. listopadu proti Teplicím.

FK Dukla Praha - SK Dynamo České Budějovice 3:1 (1:0)

Branky: 1. Beauguel, 52. Albiach, 81. Krmenčík - 66. Lengyel. ŽK: 0:2 (Kladrubský, Novák). Rozhodčí: Houdek - Moláček, Kříž. Diváci: 823.

FK Dukla Praha: Rada - Polom, Štetina, Jeřábek, Karavajev - Považanec (86. Hlinka), Gedeon, Mar. Hanousek - Mareš (75. Krmenčík), Beauguel, Albiach (89. Kluk). Trenér Luboš Kozel.

SK Dynamo České Budějovice: Křížek - Novák, Lengyel, Podstavek, Hanzlík - Kladrubský (73. Linhart), Brunclík (55. Benát) - Klesa (59. Vošahlík), Herzán, Hora - Škoda. Trenér Luboš Urban.

Štítky fotbal, FK Dukla Praha, SK Dynamo České Budějovice, Synot liga, 13. kolo, Roman Lengyel, Jean-David Beauguel, Néstor Albiach Roger, Michael Krmenčík, FK Teplice, 1. česká fotbalová liga, AC Sparta Praha, FC Baník Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo padlo na Dukle a dál se topí u dna tabulky  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.