Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Dynamo nevyhrálo dva měsíce. Podaří se mu to v sobotu?

Sobota 28. července 2012. To je datum poslední výhry Dynama v Gambrinus lize. Od úspěchu 1:0 s Olomoucí Jihočeši marně čekají na tři body a jsou na chvostu tabulky. Přerušit tuto sérii mohou již zítra, kdy na Střelecký ostrov přijedou trápící se Teplice. Duel startuje v 17 hodin.

Teplice zatím nenavazují na loňské konečné páté místo. V aktuální tabulce jim patří až 14. pozice s šesti body, o pouhý jediný bodík před duem Příbram - Dynamo, které uzavírá tabulku.

„Hrajeme o záchranu a není to příjemné. Sami jsme se do toho dostali, sami z toho musíme co nejrychleji ven,“ přiznal po posledním zápase s Plzní lídr týmu Štěpán Vachoušek. S Viktorií Severočeši remizovali doma 1:1 a podle hráčů to ztráta není.

Tým převzal po loňské sezoně nový trenér Lukáš Přerost, ale zatím se mu nedaří navázat na předchozí úspěchy. Teplice jsou vůbec nejhorší na hřištích soupeře, kde získaly pouze jediný bod na půdě Brna.

Nejhorší z celé soutěže jsou modrožlutí i směrem dopředu, když za osm kol vstřelili pouze čtyři branky. Dvě z nich zaznamenal nejlepší střelec mužstva Aidin Mahmutovič.

Nyní už se Severočeši soustředí na duel s Dynamem. „Musíme na bojovný výkon s Plzní navázat v Budějovicích, to bude zápas o šest bodů,“ zdůrazňuje Vachoušek. Kouč Přerost nemůže pro sobotní střetnutí počítat s Ljevakovičem, jenž nasbíral již čtyři žluté karty.

Nadále chybí zraněný Hošek, naopak do sestavy se zřejmě vrátí stoper Lukáš, který pykal za červenou kartu. Před koncem přestupního období získaly Teplice dvě zajímavé posily. Hrozbou pro obranu Jihočechů mohou být Marek Jarolím a Andrej Kerič.

Dynamo pod novým trenérem Soukupem podruhé v řadě remizovalo, když po dělbě bodů s Duklou se smírně rozešlo s Příbramí. „Jsem klubu vděčný, že se to zvládlo dotáhnout do konce a děkuji trenéru Soukupovi, že mě hned postavil do základní sestavy,“ řekl po utkání Ivo Táborský, jenž se v týdnu před utkáním vrátil na jih Čech. Poprvé za Dynamo se trefil Tomáš Řepka, čímž zajistil Jihočechům bod od Litavky.

Teplice loni patřily mezi oblíbené soupeře Dynama. Na podzim na Střeleckém ostrově se body dělily po remíze 1:1, jarní výhra 1:0 Na Stínadlech pak ukončila dlouhé čekání Jihočechů na výhru venku. Jedinou branku tehdy vstřelil Sandro, který i letos podává spolehlivé výkony. Po příchodu Táborského se v minulém zápase přesunul na pravý kraj zálohy.

Dá se očekávat, že trenér Soukup nebude před sobotním duelem dělat žádné převratné změny v sestavě. K dispozici by měl mít kompletní kádr, pouze Lengyel má problémy se zády.

„Nikdo nečekal, že Teplice budou na chvostu tabulky. Viděl jsem některé jejich zápasy a prezentovaly se dobrým výkonem. Troufnu si říci, že Severočeši mají kvalitnější kádr než loni,“ tvrdí kouč Dynama.

Utkání 9. kola Gambrinus ligy jako hlavní sudí odřídí Miroslav Zelinka, na čarách mu budou asistovat pánové Moláček a Štěrba.

SK Dynamo Č. Budějovice - FK Teplice (sobota 29. září, 17:00)

Soutěž o vstupenky

Také před dalším domácím zápasem fotbalistů budějckého Dynama můžete vyhrát volné vstupenky na Střelecký ostrov. Vaším úkolem je správně zodpovědět následující otázku a poslat svůj tip na e-mailovou adresu redakce@budejckadrbna.cz. Tři vylosovaní čtenáři posléze získají dva lupeny na sobotní zápas proti Teplicím.

Novou posilou Dynama je Ivo Táborský. Z jakého týmu na jihu Čech hostuje?

A) FC Slovan Liberec
B) SK Slavia Praha
C) FK Mladá Boleslav

Odpovědi očekáváme až do sobotního poledne. Do zprávy nezapomeňte připsat vaše jméno a telefonický kontakt. To proto, abychom se mohli s výherci bezprostředně spojit.

SOUTĚŽ SKONČILA

Záložník Ivo Táborský na jihu Čech hostuje z Mladé Boleslavi. Správně je tedy možnost C.

Při losování výherců se štěstí usmálo na čtenáře Martina Paulíka, Jakuba Maryšku a Janu Pečmanovou! Všichni získávání po dvou volných lupenech na dnešní duel Dynama proti Teplicím. Blahopřejeme!

Napsal Pavel Kortus ml., www.dynamocb.cz

Štítky fotbal, Gambrinus liga, Dynamo České Budějovice, Teplice, SK Dynamo České Budějovice, FK Teplice, 1. česká fotbalová liga, Střelecký ostrov, SK Sigma Olomouc, FC Slovan Liberec, Ivo Táborský, trenér, FC Viktoria Plzeň, 1. FK Příbram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo nevyhrálo dva měsíce. Podaří se mu to v sobotu?  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.