Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dynamo generálku neodehraje, tři turečtí soupeři ji odřekli

Přes veškeré úsilí odehrát kvalitní generálku před startem nové fotbalové sezony se zástupcům Dynama České Budějovice nepodařilo dohodnout soupeře, se kterým by poslední zápas přípravy odehráli. Jihočechy tak čeká další duel až v pátek 26. července doma proti Táborsku v rámci FNL.

Fotbalisté Dynama v posledních letech pravidelně hrávají v letní i zimní přípravě zápasy proti atraktivním zahraničním soupeřům. Stejné to mělo být i letos, avšak kvůli shodě nejrůznějších okolností Budějčáci nakonec do zápasu proti zajímavému soupeři nenastoupí.

Devatenáctý červencový den se stal pro Jihočechy v letošní přípravě osudným. Již na začátku června si klub dohodl zápas s tureckým Rezisporem. Ten ale ještě v červnu zápas odřekl a Dynamo tak narychlo domlouvalo zápas s týmem Istanbul BB.

Ani druhý turecký tým dohodu nedodržel a k zápasu do Českých Budějovic nehodlal přijet, jelikož místo na soustředění v Bad Zellu měl zázemí až u Salzburgu. Na začátku tohoto týdne tak vedení klubu zajistilo pro A tým zápas proti třetímu tureckému celku Gençlerbirliği, což se opět nakonec ukázalo jako smolný výběr.

„Se všemi třemi celky jsme měli podepsanou klasickou smlouvu o odehrání přípravného zápasu. Jenže všechny tři kluby ji bez mrknutí oka odřekly a oznámily nám, že s námi hrát nebudou. I vzhledem k našim fanouškům nás to mrzí. Nyní již není v silách našeho klubu dohodnout na pátek přípravný zápas, a proto se trenér Hoftych rozhodl, že se s týmem bude raději věnovat tréninku a že neodehraje žádný zápas,“ říká obchodní a marketingový manažer Dynama Radim Šupka.

Fotbalisté Dynama tedy odehrají další zápas až příští pátek, kdy doma na Střeleckém ostrově v rámci 1. kola Fotbalové národní ligy přivítají v derby celek FC MAS Táborsko!

Napsal Aleš Strouha
Foto: Jan Škrle

Štítky fotbal, SK Dynamo České Budějovice, generální na Fotbalovou národní ligu, turecký soupeř, okres Tábor, FC Red Bull Salzburg, Istanbul, FC MAS Táborsko, Bad Zell

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo generálku neodehraje, tři turečtí soupeři ji odřekli  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.