Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Dynamo derby zvládlo, černobílí porazili Táborsko 2:0

Českobudějovičtí fotbalisté vstoupili do letošního ročníku Fotbalové národní ligy vítězně. Po bezbrankovém prvním poločase, ve kterém hosté z Táborska působili fotbalověji, se svěřenci kouče Pavla Hoftycha prosadili ve druhé půli hned dvakrát, góly obstarali Chmelo a kapitán Lengyel.

V úvodním dějství se kombinace dařila lépe Táborsku, nicméně nebezpečnější byli domácí fotbalisté. Do slibné příležitosti se postupně dostali Rýdel a po něm Linhart, ani jeden pokus však za zády hostujícího brankáře neskončil.

Necelé tři tisícovky fanoušků se dočkaly gólu po hodině hry. Klesa rozehrál standardní situaci na zadní tyč, kde stál trestuhodně osamocený Rastislav Chmelo, který z první napálil míč o břevno až do sítě – 1:0.

V 68. minutě vyšla domácím další standardní situace. Míč po rohovém kopu propadl až k Romanu Lengielovi a jeho nepříliš povedená střela nakonec zapadla k levé tyči – 2:0.

Dynamo až do závěrečného hvizdu hrálo pozorně, Táborsku kontaktní branku ani výraznější šanci neumožnilo, a tak se mohli černobílí radovat z prvních tří bodů.

SK Dynamo Č. Budějovice – FC MAS Táborsko 2:0 (0:0)

Branky: 59. Chmelo, 68. Lengyel, ŽK: 2:4 (Hanzlík, Linhart - Šimák, Ciferský, Javorek, Kočí). Rozhodčí: Paták – Hrabovský, Zeman. Diváci: 2974.

Dynamo: Daněk – Klesa, Lengyel, Machovec, Hanzlík – Ježdík, Rakovan (67. Benát), Rýdel, Chmelo (86. Němec) – Kalod, Linhart (76. Ibragimov).

Táborsko: Toma – Sladký, Ciferský, Mráz, Kotrba – Presl (76. Kočí), Javorek, Šiml, Šimák, Tusjak (66. M. Vukadinovič) – Musiol (66. Strnad).

Trenér Pavel Hoftych byl po zápase spokojený: „Z naší strany panuje velká spokojenost s vítězstvím a se ziskem tří bodů, které jsou na úvod hodně důležité. Ve hře bylo hodně chyb a ztratili jsme hodně míčů. Hrozili jsme hodně po standartách, po kterých jsme vstřelili obě branky. Ale jsem spokojený i s tím, jak kluci k utkání přistoupili. Hráli týmově a už před zápasem bylo na hráčích vidět, že touží po vítězství. Bylo to hodně těžké utkání, počasí nebylo ideální fotbalové. Pro nás je důležité vítězství a jsem moc rád, že přišlo i dost diváků. A chtěl bych pochválit skupinu domácích fans, kteří vytvořili klukům dobrou atmosféru.“

Další duel čeká Dynamo za týden a znovu na domácím hřišti, od 18 hodin se na Střeleckém ostrově představí Viktorka Žižkov.

Štítky SK Dynamo České Budějovice, fotbal, Národní fotbalová liga, Táborsko, 1.kolo, okres Tábor, Pavel Hoftych, 2. česká fotbalová liga, FK Viktoria Žižkov, Javorek, FC MAS Táborsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo derby zvládlo, černobílí porazili Táborsko 2:0  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.