Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Díky fotbalové exhibici dostane nemocnice 150 tisíc

Slavní fotbalisté i hokejisté, oblíbení herci a známí moderátoři. Ti všichni společně vyběhli během nedělního odpoledne na roudenský trávník, aby sehráli charitativní fotbalové utkání na podporu dětské onkohematologie budějcké nemocnice. Podívat se na ně přišly přes tři tisíce lidí.

Již sedmý ročník fotbalové exhibice s názvem Pomáháme sportem, za kterou stojí herec a režisér Jiří Mádl, proti sobě svedl Mádl team a Real Top Praha. Kopačky obuly osobnosti ze světa sportu i showbyznysu, jako například zlatý olympionik z Nagana Dominik Hašek, historicky nejlepší střelec fotbalové reprezentace Jan Koller, bývalý kapitán Slavie Praha Erich Brabec, herec a hudebník Vojta Dyk, jeho kolegové Jakub Prachař, Ondra Brzobohatý, David Suchařípa, Adam Mišík, hokejisté Saša Salák, Martin Hanzal, Pavel Kantor, Jan Chábera, ale i tváře známé z televizního Okresního přeboru Ladislav Hampl a Leoš Noha, představitel Ády Větvičky. Akci podpořily svou účastí také Česká Miss 2011 Jitka Nováčková, moderátorka Emma Smetana nebo zpěvačka Martina Pártlová.

Davy diváků se do Roudného valily už hodinu před výkopem a kvůli dlouhé frontě u pokladny byl slavnostní výkop v podání trojnásobného vítěze Stanley Cupu Jaroslava Pouzara odložen o čtvrt hodiny. Na místo dokonce přijeli policisté, jelikož nedostatek parkovacích míst zaskočil nejen samotné pořadatele, ale především tamní zemědělce, kteří zavolali muže zákona na majitele aut zaparkovaných v nedalekém zelném poli.

„Čekali jsme, že přijde, stejně jako v minulých letech, asi tisíc lidí. Více než trojnásobek určitě převýšil naše očekávání. Samozřejmě jsme ale za to moc rádi! Další ročník zase určitě uspořádáme, jen musíme promyslet, jak kapacitu v Roudném navýšit,“ nechal se po zápase slyšet jeden z organizátorů fotbalové exhibice Jan Mádl, bratr slavnějšího Jirky. Podle jeho slov pořadatelé prodali 2200 vstupenek. „Včetně dětí tedy do Roudného dorazily více než tři tisícovky diváků,“ uznale pokyvoval hlavou.

Díky vstupnému a darům od sponzorů tak primář Dětského oddělení Nemocnice České Budějovice Vladislav Smrčka letos převzal šek na rekordních 150 tisíc korun. „Peněžní dary jsou shromažďovány na zakoupení potřebného přístroje k ozařování krevních konzerv, který bude hematoonkologicky nemocným dětem 24 hodin k dispozici,“ specifikoval Smrčka.

A výsledek zápasu? Ten až tak podstatný nebyl. Určitě se ale sluší dodat, že exhibiční utkání skončilo spravedlivou remízou 4:4. Za Mádl team se trefil hned dvakrát nejmladší účastník a hvězda filmu Pojedeme k moři Jan Maršál, po jedné brance přidali Ondřej Brzobohatý a Jan Koller. Ten se po úvodní pětatřicetiminutovce převlékl do zeleného dresu týmu Jirky Mádla, přestože v první půli kopal za Real Top Praha. Na druhé straně skórovali David Suchařípa, Jakub Štáfek, Ladislav Hampl a Leoš Noha. Po uplynutí hrací doby hlavní sudí Jan Jílek ještě nařídil pokutové kopy, v nichž byli úspěšnější Pražané.

„Moc se mi tady líbilo, byla to příjemná akce pro dobrou věc. Nečekal jsem, že přijde tolik lidí. Nakonec vyšlo i počasí,“ zhodnotil nedělní odpoledne pro Budějckou Drbnu Jan Koller, který si o přestávce navlékl gólmanské rukavice, aby si na něj mohli výherci soutěže kopnout penaltu. Současně ocenil výkon všech hráčů nefotbalistů, kteří se do exhibice aktivně zapojili. „Snažili se a hráli srdcem. Bylo vidět, že je fotbal baví,“ usmíval se populární Dino.

Roudenský fotbalový areál v Roudném opouštěli nadšení diváci velmi pozvolna. Na programu ještě byla autogramiáda, spousta návštěvníků využila i možnosti vyfotit se se svým oblíbencem.

Fotbalová exhibice hvězd v Roudném

Pondělí, 16. června 2014, 10:10

Fotbalová exhibice hvězd v Roudném
Fotbalová exhibice hvězd v Roudném

Štítky Pomáháme sportem, fotbalová exhibice, Roudné, celebrity, VIP osobnosti, fotbal, herec, Jiří Mádl, nemocnice, Jan Koller, Roudný, Real TOP Praha, David Suchařípa, Ladislav Hampl, Leoš Noha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Díky fotbalové exhibici dostane nemocnice 150 tisíc  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.