Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dynamo inkasovalo v nastaveném čase a z Varnsdorfu se vrací bez bodu

Už už to vypadalo, že českobudějovičtí fotbalisté budou brát z utkání na severu Čech bod. Nejprve dohnali dvougólovou ztrátu, ale v nastaveném čase zabil hřebíček do českobudějovické rakve Martan a domácí tak zvítězili 3:2.

Už ve čtvrté minutě utkání si vypracovalo Dynamo doslova tutovku. Tvaroha totiž podcenil přihrávku na Filipa, míče se chopil Linhart, ale Porcal proti němu výborně vyběhl a jeho šanci zneškodnil. V deváté minutě se českobudějovičtí fotbalisté opět dostali do šance. Šli dva na jednoho, ale osamocený Benát si na Porcala nepřišel. Domácí tak šli do protiútoku a ve skrumáži před Křížkem se nejlépe zorientoval Fahrudin Durdevič a poslal Varnsdorf do vedení. V 19. minutě si hosté z Českých Budějovic vytvořili už třetí velkou příležitost, ale ani tentokrát gólem neskončila. Wermke svoji střelu nasměroval pouze do tyče. A tak Varnsdorf zvýšil na 2:0. Míč se dostal ve vápně k Radimu Jurčovi, který tvrdou střelou z otočky překonal hostujícího gólmana. Dynamu se přesto tři minuty před koncem poločasu podařilo snížit. Hric našel na hranici pokutového Jana Šimáka, který střelou pod břevno nedal Porcalovi šanci. Minutu před koncem se do šance dostali ještě domácí, ale střelu Jurošky Křížek vyrazil a žádný další domácí hráč se k dorážce nedostal.

V 51. minutě mohli Severočeši odskočit opět do dvougólového vedení, ale Ondráčkova hlavička byla sražena na roh. O dvě minuty později vyslal tvrdou střelu Jurča, ale Křížek byl opět výborný. Dalších třicet minut se nic závratného nedělo. Až v 82. minutě přišlo vyrovnání Jihočechů. Odražený centr se dostal k Tomáši Hájovskému, který si obhodil jednoho z obránců a střelou pod břevno vyrovnal na 2:2. Pět minut před koncem mohl strhnout vedení opět na stranu domácích Martan, ale branku v dobré pozici netrefil. Přesto stejný hráč rozhodl. V nastaveném čase se dostal centr právě k Ladislavu Martanovi, ten obešel posledního beka a s Křížkem si zkušeně poradil.

Další utkání sehrají budějčtí fotbalisté v pátek 23. října na domácím hřišti proti Frýdku-Místku. Výkop je naplánován na tradiční 18. hodinu.

FK Varnsdorf - SK Dynamo České Budějovice 3:2 (2:1)

Góly:  9. Durdevič, 22. Jurča, 90+1. Martan - 42. Šimák, 82. Hájovský. ŽK: 1:2 (Filip - Hájovský, Hála). Rozhodčí: Franěk - Štěrba, Pilný. Diváci: 610.

FK Varnsdorf: Porcal - Filip, Kodr, Tvaroha - Zbrožek, Schwarczek, Norek, Juroška (80. Rudnytskyy) - Ondráček (70. Pajer), Durdevič (71. Martan) - Jurča. Trenér Roman Skuhravý.

SK Dynamo Č. Budějovice: Křížek - Novák, Hájovský, Karafiát, Hric - Hála, Benát - Řezáč, Šimák (81. Vaněk), Wermke (74. Bálek) - Linhart (58. Jurdík). Dočasný trenér David Horejš.

Autoři | Foto Bramberka Nová

Štítky SK Dynamo České Budějovice, FK Varnsdorf, fotbalista, Česko, Jan Šimák, Roman Skuhravý, David Horejš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo inkasovalo v nastaveném čase a z Varnsdorfu se vrací bez bodu  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.