Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

První tři body vystřelil Dynamu Michal Řezáč

Pro první tři body si Dynamo zajelo až do 400km vzdáleného Třince. V utkání padla pouze jedna jediná branka a jejím autorem byl Michal Řezáč, který se prosadil již v úvodu utkání. Po zbytek zápasu se Dynamo soustředilo spíše na defenzivu a ubojovalo nejtěsnější možné vítězství.

Utkání začali aktivněji domácí hráči a častěji drželi balon na svých kopačkách, ale jako první se z gólu radovalo Dynamo. V 9. minutě Dvořák nakopl dlouhý míč na Michal Řezáče, který prošel mezi třineckými obránci a přízemní střelou překonal Palečka – 0:1. O minutu později předvedl Dvořák další dlouhý nákop a ten nadělal obrovské problémy Velnerovi, který hlavou přizvedl balon pouze nad sebe a k zakončení se dostal Jurdík, kterého ale vychytal Paleček. Ve 22. minutě se do zajímavé situace dostal také Třinec. Mozol rozehrál standardní situaci na zadní tyč, na kterou si nabíhal Vomáčka. Ve skluzu však míč vůbec netrefil. Pět minut před koncem první půle se Jihočeši dožadovali penalty. Funda se po souboji s Dedičem poroučel na trávník, ale rozhodčí Váňa faul neodpískal. Minutu před koncem nepustili Slezané ke střele Kaloda, ale míč se odrazil k Limovi a ten pálil z nějakých 18 metrů z první jen těsně nad Palečkovu svatyni. Poslední obrovskou šanci si na své konto připsal Jurdík. Ten po přihrávce Šimáka obešel Knötiga, ale Paleček jeho střelu vyrazil nohama na roh. Dynamo šlo tak do kabin spokojenější a s jednogólovým náskokem v zádech.

První šanci druhého poločasu si opět připravilo Dynamo. Ve 48. minutě Šimák prodloužil odkop obránců na Kaloda, který díky pozdnímu vyběhnutí Hlocha nebyl v ofsajdu a zleva šel sám na Palečka. Hloch však své zaváhání napravil a na poslední chvíli odkopl Kalodovi balon. Po 66. minutách hry se Slezané dostali do šance. Křížek podběhl Mozolův střílený centr a ten prosvištěl jen těsně vedle vzdálenější tyčky. V poslední desetiminutovce se do šance dostal opět domácí Třinec. Křížek opět podběhl centr, který zahrával Knötig, a k zakončení z těžkého úhlu se dostal Joukl. Z těžké pozice však nezamířil přesně. Ve druhé minutě nastavení se třineckým fotbalistům konečně podařilo vyrovnat, ale Bedecsův gól neplatil kvůli útočnému faulu domácích. Závěr byl hodně vyhecovaný a rozhodčí udělil ještě několik žlutých karet, avšak Jihočeši vedení udrželi a radují se tak z prvního vydřeného vítězství.

FK Fotbal Třinec - SK Dynamo České Budějovice 0:1

Branka: 9. Řezáč. Rozhodčí: Váňa – Koval, Vitner. ŽK: 4:6 (Málek, Teplý, Vomáčka, Hloch – Dvořák, Kalod, Lima, Řezáč, Křížek, Šimák). Diváci: 1012.

FK Fotbal Třinec: Paleček – Velner, Vomáčka (C), Hloch, Knötig – Malcharek (64. Joukl), Bedecs, Mozol, Teplý (76. Černý) – Málek (59. Ceplák), Dedič. Trenér Radim Nečas.

SK Dynamo České Budějovice: Křížek – Dvořák, Hric, Lima, Novák – Jurdík (54. Buchvaldek), Řezáč (84. Pešek), Hála, Funda – Šimák (C) – Kalod (70. Linhart). Trenér František Cipro.

Štítky SK Dynamo České Budějovice, Michal Řezáč, Třinec, FK Fotbal Třinec, Lima, Radim Nečas, František Cipro

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První tři body vystřelil Dynamu Michal Řezáč  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.