Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Tak do třetice to snad bude zlato, řekl hejtman Zimola při gratulaci fotbalistkám z Týna

Říká se, do třetice všeho dobrého. Takže, když to byl loni bronz a letos stříbro, tak snad to bude za rok konečně zlato. Hejtman Jiří Zimola to řekl během gratulace fotbalistkám ze ZŠ Malá Strana v Týně nad Vltavou, které vybojovaly v Coca Cola Školském poháru 2015 druhé místo. Stejně jako loni se s nimi sešel v jedné z českobudějovických kaváren, kam je v pondělí 29. června pozval na zmrzlinu.

„Prosadit se mezi 250 týmy a obsadit medailový post, před tím se nedá než smeknout. Natož když jsem se dozvěděl, že se fotbalu věnují teprve dva a půl roku,“ nešetřil chválou Zimola, který děvčatům zároveň poděkoval za skvělou reprezentaci a propagaci Jihočeského kraje.

Od hráček dostal míč s jejich podpisy

Odměnu pro fotbalistky, stejně jako minulý rok, zvolil hejtman v podobě zmrzlinového poháru. „Je to vlastně taková sladká tečka za úspěšnou sezonou i školním rokem,“ doplnil. Sám si ze setkání odnesl fotbalový míč s podpisy všech hráček. „Je to skvělá památka,“ sdělil Zimola s úsměvem. 

Učitele tělocviku a trenéra fotbalistek Karla Vágnera těší hejtmanův slib, že se s hráčkami sejde i příští rok. „Je to pro nás pocta i zadostiučinění za práci celého týmu. Bylo by samozřejmě příjemné, kdyby to setkání tentokrát mělo už ten kýžený zlatý nádech,“ uvedl Vágner, který spolu s ředitelem ZŠ Malá Strana Miroslavem Vašicou a učitelem tělocviku Robertem Soukupem dívky do Budějc doprovázel.

Zdolaly je jen Pardubice

Hráčky z Týna, coby vítězky krajského kola, úspěšně prošly přes semifinálovou část již 13. ročníku tohoto turnaje až do finále, kde ve Vyškově nestačily na soupeřky z Pardubic. Zavřely se tak před nimi brány superfinále, které si zahrály vítězky české a slovenské skupiny. V boji o třetí místo pak podlehly na penalty druhému týmu našich východních sousedů.

Napsal Radek Šíma

Štítky Jiří Zimola, Týn nad Vltavou, Malá Strana, Coca-Cola, zlatá medaile, FK Pardubice, Karel Vágner, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tak do třetice to snad bude zlato, řekl hejtman Zimola při gratulaci fotbalistkám z Týna  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.