Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Fotbalistky vltavotýnské základní školy bojovaly ve Školském poháru v česko-slovenském finále

Již 13. rokem pořádá Coca Cola pod záštitou Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy České republiky pro žáky a žákyně druhého stupně základních škol fotbalový turnaj - Školský pohár. V loňském roce skončilo družstvo děvčat ze ZŠ Malá strana v Týně nad Vltavou na celkovém třetím místě v ČR a jen těsně jim unikl postup mezi čtyři nejlepší družstva v České republice a na Slovensku. V letošním roce se jim podařilo dostat se až do tohoto vysněného finále.

Do velkého česko-slovenského finále, které se letos konalo ve Vyškově, se probojovala děvčata ze ZŠ Malá Strana v Týně nad Vltavou po celoroční dřině a velkém úsilí. Celým turnajem procházela bez zaváhání, dokonce bez obdržené branky. Až v semifinále byla nad jejich síly děvčata z Pardubic, se kterými společně postoupily do Vyškova.

Ve finále, ve kterém se nejprve utkala mezi sebou družstva z Čech o mistra ČR, a Slovenska o mistra Slovenska, opět podlehly Pardubicím a skončily na překrásném druhém místě v ČR z více než 350 přihlášených škol.

V boji o třetí místo s poraženým slovenským finalistou, byla vltavotýnská děvčata lepším týmem, dokonce vstřelila gól, který ale vzápětí nebyl uznán. V následném penaltovém rozstřelu se štěstí přiklonilo na stranu děvčat ze Slovenska. Nepomohly ani rady Jana Kollera, který holkám poskytl během zápasu své zkušenosti.

I tak holky ale zaslouží velkého uznání. Vždyť v posledních zápasech hrály z velké části proti poloprofesionálním týmům. Jen namátkou, v týmu Pardubic hrají dvě reprezentantky ČR. Vltavotýnská děvčata hrála i s těmito velmi vyrovnané partie. 

Napsal David Slepička

Štítky Česko, finále, Slovensko, Malá Strana, Týn nad Vltavou, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, Coca-Cola, základní škola, FK Pardubice, Vyškov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalistky vltavotýnské základní školy bojovaly ve Školském poháru v česko-slovenském finále  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.