Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Konec. Tečka za ročním účinkováním Dynama v nejvyšší soutěži byla trpká

O pádu budějckých fotbalistů už bylo rozhodnuto dříve, i tak se ale hráči Dynama chtěli rozloučit se Synot ligou s bodovým ziskem. A alespoň první poločas to vypadalo hodně nadějně. Nakonec však Liberec ukázal svou kvalitu a strhnul střetnutí na svou stranu. Česká nejvyšší liga tak bude v dalším ročníku bez jihočeského klubu.

Utkání o nic rozehráli lépe domácí, kteří byli v prvních minutách blíže soupeřově brance. Na nějakou zásadní akci, po níž by se mohlo měnit skóre na severu Čech, se ale nezmohli. Hra se postupně začala vyrovnávat, strhující tempo však rozhodně neměla.

Rozespalé diváky probudil až ve třicáté minutě Michal Řezáč. I když ono mluvit o probuzení, když padl gól do sítě Liberce... Fleišman nedokázal získat balon, budějcký záložník si pohrál s brankářem Lukáčem a do odkryté klece neměl žádný problém zakončit. Připsal si tak svou první branku v nejvyšší soutěži.

Jenže vedení Jihočechům moc dlouho nevydrželo. Breznaník sice ještě o tři minuty později neuspěl, štěstí se ale za pár desítek sekund usmálo na Josefa Šurala, který po přihrávce Frýdka umístil míč pod břevno branky Dynama. Do kabin se tak šlo za nerozhodného a asi i spravedlivého stavu.

Vyrovnané skóre vydrželo až do osmapadesáté minuty. Fanoušky na stadionu U Nisy probudil svým druhým přesným zásahem Josef Šural, když dlouhý centr na zadní tyč poslal Bakoš hlavou k úplně volnému útočníkovi, jenž měl ještě snadnější práci než Řezáč.

V 67. minutě si Breznaník mohl začít říkat, že je smolařem duelu. Šural ho našel krásným pasem, jenže jeho adresát zakončil pouze do připraveného Křížka. Devět minut nato už však slavil. Vyražený balon od budějckého brankáře skončil právě před Michalem Breznaníkem, který ho uklidil do sítě. 

Pět minut před koncem už na kontě Liberce svítila číslovka čtyři. Rezignovaní hosté nedokázali znovu uhlídat Šurala, jenž nabídl šanci prosadit se Jiřímu Fleišmanovi, což se ukázalo jako správné, protože ten se nemýlil. Odevzdané Dynamo inkasovalo ještě jednou, přesně minutu před závěrečným hvizdem. Prudký centr Fleišmana do vápna si vyhlédl Vojtěch Hadaščok, který udělil Českým Budějovicím bůra.

V této sezoně tak Dynamo za třicet zápasů zvítězilo pouze pětkrát, sedmkrát remizovalo a osmnáctkrát prohrálo. Střelecký účet se zastavil na bilanci 29:72, což je suverénně nejhorší v celé lize. Druhý sestupující z Hradce Králové má o dvacet inkasovaných branek méně. 

FC Slovan Liberec - SK Dynamo České Budějovice 5:1 (1:1)

Branky: 35. a 58. Šural, 76. Breznaník, 85. Fleišman, 89. Hadaščok - 30. Řezáč. ŽK: 1:1 (Pavelka - Otepka). Rozhodčí: Pechanec – Pospíšil, Vysloužil. 

FC Slovan Liberec: Lukáč - Coufal, Brabec, Pokorný, Fleišman - Sackey (70. Soungole) - Frýdek, Pavelka (82. Douglas), Breznaník - Šural, Bakoš (86. Hadaščok). Trenér David Vavruška.

SK Dynamo České Budějovice: Křížek - Janotka, Novák, Lengyel, Eliáš - Řezáč, Pešek (55. Vaněk), Benát, Volešák (68. Otepka), Dvořák - Varadi (80. Pasecký). Trenér František Cipro.

Štítky HC Dynamo Pardubice, Bílí Tygři Liberec, Josef Šural, SYNOT, Michal Řezáč, SK Dynamo České Budějovice, Vojtěch Hadaščok, FC Slovan Liberec, Česko, soutěž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Konec. Tečka za ročním účinkováním Dynama v nejvyšší soutěži byla trpká  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.