Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Dynamo se rozloučilo s domácím publikem porážkou 1:3

Čtyři branky viděl Střelecký ostrov v utkání domácího Dynama s pražskou Spartou. Bohužel pro domácí příznivce padly tři z nich za záda domácího brankáře Křížka a Sparta si tak odvezla z jihu Čech pohodové vítězství.

Hned v úvodu utkání si připsala Sparta dvě vyložené gólové šance. Konaté se objevil úplně sám před Křížkem, ale domácího gólmana neprostřelil. O minutu později vyslal Dočkal do sóla Kadlece, ten svůj samostatný únik chtěl zakončit kličkou na Křížka, brankář však jeho záměr přečetl a míč vypíchl.

První šanci Dynama si připsal na své konto Kladrubský v desáté minutě. Zkusil štěstí z nějakých 30 metrů, Štěch měl s jeho střelou problémy a musel vyrazit na roh. Další obrovskou příležitost si připsal Lafata. Ten předskočil Lengyela, ale jeho hlavičku lapil skvostným zákrokem Křížek.

Ve 24. minutě už se Sparta dostala do vedení. Konaté odcentroval přes Eliáše, Lengyel odvrátil míč za vápno a Václav Kadlec nedal nádherným volejem Křížkovi šanci – 0:1. O minutu později Pražané prakticky rozhodli o výsledku zápasu. Nejprve Lafata neproměnil svůj únik, ale z následného rohu už byl úspěšný. Kováč prodloužil centr Dočkala a David Lafata, společně s Costou, dopravil míč za Křížkova záda podruhé – 0:2.

Po půl hodině hry mohli domácí snížit. Funda prošel přes Kadeřábka a dlouhým pasem našel Řezáče, který ale z první jen těsně minul sparťanskou svatyni.

Zbytek prvního poločasu byl vyrovnaný a na tabuli po 45 minutách svítilo skóre 0:2.

Po návratu ze šaten se do první velké šance dostala opět Sparta. Kováč vyhrál souboj s Janotkou pro Kadeřábka, jehož střelu z bezprostřední blízkosti vyrazil opět skvělý Křížek.

V 57. minutě přišla situace, za kterou kouč Sparty Costu příliš nepochválí. Ten fauloval u rohového praporku Řezáče a následně na něj ještě šlápl. Rozhodčí Franěk tak vytáhl zcela zaslouženě červenou kartu a sparťanský bek se odebral do sprch.

Po hodině hry Pražané zvýšili své vedení. Dočkal rozehrál standardní situaci přesně na hlavu Pavla Kadeřábka a ten bez problémů skóroval – 0:3. Další šanci si opět vypracovali hosté. Dočkal dostal pas do vápna, postupoval zprava sám na Křížka, vyšperkoval akci přihrávkou na Lafatu, kterého ale předskočil Kladrubský a trefil se štěstím jen břevno své branky.

V závěrečné desetiminutovce si přece jen domácí příznivci mohli zakřičet gól. Benát poslal centr z pravé strany, míč propadl až k Aleši Dvořákovi, jenž se po dvou minutách na hřišti radoval ze své první ligové branky – 1:3.

Víc už domácí nestihli a Sparta si zaslouženě odvezla tři body a jistotu druhého místa v tabulce Synot ligy.

Poslední utkání sehraje českobudějovické Dynamo příští týden 30. kětna od 17:15 v Liberci. Bude se tak jednat o jeho prvoligovou derniéru.

Zdeněk Ščasný (trenér AC Sparta Praha): Přijeli jsme s vědomím toho, že chceme vyhrát oba poslední zápasy a předvést i kvalitní hru. Zápas mohl být už v 15. minutě rozhodnutý, ale vynikající Křížek lapil tři nebo čtyři gólovky. Po vstřelených brankách už jsme se uklidnili a myslím, že jsme měli zápas celou dobu pod kontrolou. Co mi ale vadí, je vyloučení Costy, za jeho opakující se nedisciplinovanost, a inkasovaná branka. Chtěli jsme zápas uhrát s nulou vzadu, ale to se nám bohužel nepovedlo.

František Cipro (trenér SK Dynamo České Budějovice): Sparta je trošku někde jinde, než jsme my. Dokazovala to od první minuty. Chtěli jsme jí to znepříjemnit. V prvních minutách nás podržel skvěle Křížek, který chytil asi dvě gólovky. Vše ale byly neskutečné chyby. Druhý i třetí gól ze standardní situace a s tím máme obrovské potíže. Vzhledem k tomu, kolik hráčů ročníku 96 nastoupilo, to bylo asi velikánské sousto. Ale ať si zvykají. Jiná cesta tady nepovede. Byla to pro ně taková zkouška ohněm.

SK Dynamo České Budějovice - AC Sparta Praha 1:3 (0:2)

Branky: 83. Dvořák - 24. Kadlec, 25. Lafata, 63. Kadeřábek. Rozhodčí: Franěk - Jiřík, Vlasjuk. ŽK: 4:1 (Linhart, Hála, Eliáš, Pasecký - Kadlec). ČK: 0:1 (57. Costa). Diváci: 4 659.

SK Dynamo České Budějovice: Křížek - Janotka, Novák, Lengyel, Eliáš - Řezáč, Hála (64. Vaněk), Kladrubský (81. Dvořák), Benát, Funda - Linhart (70. Pasecký).

AC Sparta Praha: Štěch - Kadeřábek, Kováč (59. Švejdík), Holek, Costa - Konaté, Kadlec, Vácha, Dočkal, Krejčí (61. Podaný) - Lafata.

 

Autoři | Foto Jakub Matoušek

Štítky HC Sparta Praha, HC Dynamo Pardubice, David Lafata, Václav Kadlec, Pavel Kadeřábek, Česko, Střelecký ostrov, AC Sparta Praha, SK Dynamo České Budějovice, 1. česká fotbalová liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo se rozloučilo s domácím publikem porážkou 1:3  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.