Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Tři body zůstávají na Střeláku. Dynamo si poradilo s pražskou Bohemkou

, aktualizováno 6. října 2019, 18:39

Stadion na Střeleckém ostrově má za sebou nejspíš nejdramatičtější utkání letošní sezony. Dynamo po napínavém závěru a s vypětím všech sil porazilo pražskou Bohemku 3:2. Díky těsnému vítězství se odrazilo ode dna ligové tabulky. Druhé letošní domácí vítězství vystřelil dvěma brankami Ledecký, kterého doplnil jedním přesným zásahem Schranz.

Dynamo se muselo už od samého začátku vyrovnat s absencí Michaela Rabušice, který bude kvůli zranění kolene chybět delší dobu. „S poraněnými vazy bude chybět do konce roku, možná i sezony. Stejně tak nebude připravený Táborský a Ekpai,“ shrnul trenér David Horejš ještě před zápasem. Na soupisce chyběl také obránce Jiří Kladrubský, který má stopku za žluté karty.

Do branky Dynama se naopak poprvé v sezoně postavil Zdeněk Křížek, který na pozici brankařské dvojky minimálně pro nedělní utkání odsunul Staňka. Velkou domácí premiéru si odbyl také bývalý reprezentant Tomáš Sivok.

Domácí se zakousli do zeleno-bílé obrany hned od prvních minut. Blízko první brance bylo Dynamo už ve čtvrté minutě, když Brandner vyslal ledeckého vstříc brankáři Fryštákovi. Ten ale jeho střelu vyrazil na roh.

Po deseti minutách hry se mohli radovat hosté, když využili chyby v rozehrávce domácích a Záviška se s balonem dostal až do vápna. Jeho střelu ale Křížek perfektním zákrokem zlikvidoval.

Po necelých dvaceti minutách otevřeli brankový účet domácí, když nejprve po autovém vhazování střílel ve vápně Javorek, ale jeho střela skončila po zásahu obrany v autu. Z nařízeného rohového kopu Čolič našel Ledeckého, který u přední tyče nezaváhal a prostřelil Fryštáka.

A pro hosty mohlo být ve čtyřiatřicáté minutě ještě hůř. Dynamo se odhodlalo k dalšímu útoku, kdy Čolič odcentroval na Javorka, který byl sám ve vápně. Ten místo střely volil nahrávku na Brandnera, který sice vystřelil, ale v době přihrávky stál v ofsajdu. To neuniklo pozornosti pomezního rozhodčího. Brandnerův pokus i tak mířil nad břevno.

FOTO: Dynamo Č. Budějovice - Bohemians Praha

Neděle, 6. října 2019, 16:48

Dynamo přivítalo na svém stadionu pražskou Bohemku.
Dynamo přivítalo na svém stadionu pražskou Bohemku.

Dynamo vlétlo do druhé poločasu aktivněji, než pražská Bohemka a hned po šesti minutách druhé pětačtyřicetiminutovky navýšilo na 2:0. Balon za obranu skončil na noze Schranze, který si poradil s dotírajícím hráčem Bohemky a svou střelou nekompromisně zakončil.

„Klokani“ po obdržené brance nesložili zbraně, ba naopak. Hnáni plným kotlem okupovali vápno brankáře Křížka a domácí pouštěli do větších akcí jen sporadicky. Jejich tlak vyvrcholil v osmašedesáté minutě po centru z pravé strany, který si zpracoval Nečas. Ten balon naservíroval přímo na nohu Barteka a ten z půlky velkého vápna rozvlnil síť za zády domácího brankáře.

Necelých patnáct minut před koncem mohlo být srovnáno. Nečas svou přihrávkou ve vápně našel volného Havla, který si položil brankáře Křížka. Prázdnou bránu ale z několika málo metrů překopl.

Po vzoru „nedáš dostaneš“ se do rychlého brejku dostali v 82. minutě hráči Dynama. Mrsič nabídl balon Ledeckému, který stál připravený ve vápně a ten z půlky velkého vápna zakončil za záda brankáře Bohemians.

Než se domácí fanoušci stačili doradovat, Bohemians stačilo snížit na rozdíl jediné branky. Rada nejdříve napálil střelou zpoza vápna Tomáše Sivoka. Míč se k němu ale vrátil a jeho technický pokus pak skončil v síti.

"Věděli jsme, že body nutně potřebujeme, abychom se dotáhli v tabulce na soupeře. V prvním poločase jsme hráli velice dobře, sbírali jsme odražené míče, byli jsme agresivní. Do druhého poločasu jsme vstoupili výborně, dali jsme i druhý gól. Ale pak se projevila naše menší zkušenost, takže jsme ještě viděli drama. Ovšem musím pochválit hráče za to, jak se dneska vydali," shrnul po utkání trenér.

SK Dynamo České Budějovice - Bohemians Praha 1905 3:2 (1:0)

Branky: 18. a 82. Ledecký, 51. Schranz - 68. Bartek, 85. Rada

SK Dynamo Č. Budějovice: Křížek – Čolić, L. Havel, Sivok (C), P. Novák – Čavoš, Havelka (27. Kulhánek)  – Schranz (90. Helešic), Javorek, Brandner (76. Mršić) – Ledecký.

Bohemians Praha 1905: Fryšták – M. Havel, Hůlka, Pokorný, Bartek – Jindřišek (C), J. Rada – Záviška (86. Köstl), Vaníček (46. Podaný), Vodháněl – Ugwu (46. Nečas).

Foto Petr Tibitanzl

Štítky fotbal, SK Dynamo České Budějovice, Bohemians Praha, Fortuna liga, HC Dynamo Pardubice, Bohemians 1905, Zdeněk Křížek, Střelecký ostrov, Tomáš Sivok, Javorek, Michael Rabušic, David Horejš, Jiří Kladrubský

FOTO: Tři body zůstávají na Střeláku. Dynamo si poradilo s pražskou Bohemkou  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.