Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dynamo přejelo Vltavín a v poháru jde dál

Ve středečním třetím kole MOL Cupu si Dynamo bez problémů poradilo s třetiligovým Vltavínem a probojovalo se do dalšího kola. Za Jihočechy se postupně trefili Schranz, Táborský, Novák a Sivok, za domácí se prosadil pouze Maione. Další ligové kolo čeká svěřence Davida Horejše v pondělí, kdy nastoupí na hřišti Liberce.

Po karetním trestu se do sestavy vrátil stoper Tomáš Sivok, od prvních minut dostali šanci i další hráči, kteří nezasáhli do duelu s Plzní. Už v první minutě se nebál vystřelit Filip Havelka, ovšem netrefil se mezi tři tyče holešovické branky. Už ve třetí minutě se ovšem hosté radovali z úvodní branky. Čolič vyslal dobrý centr na přední tyč, kde operoval Ivan Schranz a ze vzduchu poslal míč za Štorcova záda - 0:1. Za dalších pár minut mohl navýšit vedení černobílých Ivo Táborský, jenže ve stoprocentní šanci selhal. 

Zkušený fotbalista dostal ve 23. minutě další příležitost a tentokrát ji už nepohrdl. Míč za ním doputoval po krásné kombinaci Kulhánka s Schranzem a Táborský už neměl těžkou úlohu - 0:2. Ještě do přestávky se však Pražanům podařilo snížit a zdramatizovat tak další minuty zápasu. Dobrý pas za obranu dostal Maione. Dostal se tak do přečíslení, které vzal na sebe a propálil Křížka - 1:2. Minutu poté skončil zápas pro Iva Táborského, který musel kvůli zdravotním potížím střídat. 

Ve druhém poločase se na branku čekalo poměrně dlouho. Až v šedesáté minutě poslal do vápna centr Matěj Helešic a Pavel Novák zasadil domácím fotbalistům tvrdou ránu - 1:3. Poměrně brzy mohl snížit Vladimír Valíček, jenže ani tři pokusy mu nestačily na propálení Křížka. 

Deset minut po gólu Nováka se prosadil i druhý stoper Dynama. Na zadní tyči vyslal tvrdou přízemní ránu Tomáš Sivok a trefil se tak poprvé po svém návratu na jih Čech - 1:4. Pátý gól Budějovických mohl přidat Mustedanagič, jenže loboval gólmana Štorce nepřesně. I tak mohlo Dynama oslavit přesvědčivý postup do dalšího kola.

Vltavín – SK Dynamo 1:4 (1:2)

Branky: 33. Maione – 3. Schranz, 23. Táborský, 60. Novák, 70. Sivok, Žluté karty: Mach – Havelka, Rozhodčí: Denev - Vlasjuk, Matoušek

Vltavín: Štorc – Valíček, Podzimek, Mysliveček, Hovorka, Čtvrtníček (76. Šafařík), Uvíra, Kuchař, Šnajdr, Mach, Maione (53. Vieira)

Dynamo: Křížek – Novák, Sivok, Čolič, Helešič – Mustedanagič, Havelka, Kulhánek – Delarge (65. Mršič), Táborský (35. Ledecký), Schranz (74. Brandner)

Autoři | Foto dynamocb.cz

Štítky Dynamo, zápas, výhra, Vltavín, SK Dynamo České Budějovice, Ivo Táborský, Tomáš Sivok, Pavel Novák, Ivan Schranz, FC Slovan Liberec, MOL Cup, David Horejš, Filip Havelka

Dynamo přejelo Vltavín a v poháru jde dál  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.