Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Velký návrat na jih Čech. Bývalý reprezentant Sivok se vrací do Dynama

Bývalý reprezentační kapitán Tomáš Sivok je blízko angažmá v Českých Budějovicích. Pětatřicetiletý fotbalista s jihočeským klubem, kde odstartoval kariéru, už od poloviny července trénoval a dnes by měl s nováčkem nejvyšší soutěže podepsat smlouvu. Klub proto svolal tiskovou konferenci.

Sivok po minulé sezoně skončil v izraelském týmu Maccabi Petah Tikva a vyčkával, jestli nedostane další zajímavou nabídku ze zahraničí. „S Tomášem se dlouhodobě bavíme a jsme v kontaktu. Čeká na zajímavou zahraniční nabídku. Pokud ji dostane, zůstane venku. Jinak se ale rád vrátí domů," řekl po konci minulé sezony lodivod budějovického týmu David Horejš.

Za reprezentaci odehrál 64 zápasů, dal pět branek a zúčastnil se dvou evropských šampionátů.

A tak se taky stalo. Do Budějovic se vrací po 16 letech - za jihočeský celek nastupoval v letech 2000 až 2002 a o rok později v něm po přestupu do Sparty ještě krátce hostoval.

S letenským celkem získal Sivok dva mistrovské tituly, další přidal během angažmá v Besiktasi Istanbul. Sivok má za sebou také působení v Udine a Bursasporu. 

Autoři | Foto archiv

Štítky Sport, fotbal, první, Č. Budějovice, Sivok, Tomáš Sivok, SK Dynamo České Budějovice, Česko, David Horejš, AC Sparta Praha, Beşiktaş JK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velký návrat na jih Čech. Bývalý reprezentant Sivok se vrací do Dynama  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.