Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO: Nekonečné čekání na domácí vítězství je u konce. Dynamo si poradilo se Zlínem

, aktualizováno 1. září 2019, 21:14

Budějcké Dynamo prolomilo téměř dvouměsíční čekání na premiérovou domácí výhru po návratu do nejvyšší fotbalové soutěže. První stoprocentní bodový zisk na Střeleckém ostrově vybojovali fotbalisté Dynama v neděli odpoledne, když si díky brankám Brandnera a debutujícího Rabušice poradili se Zlínem.

První půli začali oba týmy vzájemným oťukáváním bez výraznějších šancí. Za ní by se dala považovat jen akce, která začala u domácího brankáře Staňka. Ten dlouhým výkopem našel Javorka, jenž hlavou prodloužil na Ledeckého, který rozběhl Brandnera. Ten pohotově chystal zakončení pro Schranze, ale Azackij balon v poslední chvíli odehrál na roh.

FOTO: Dynamo se dočkalo první domácí výhry

Neděle, 1. září 2019, 21:12

FOTO: Dynamo se dočkalo první domácí výhry
FOTO: Dynamo se dočkalo první domácí výhry

Po necelých dvaceti minutách se Dynamo dostalo hned do dvojité šance. Po nepovedeném zakončení Ledeckého akce pokračovala centrem Čoliče. Jeho pokus propadl ke Schranzovi, který ale zblízka nedokázal propálit zlínského gólmana.

O čtyři minuty později už mohla na Střeleckém ostrově zavládnout zasloužená radost domácích fanoušků. Ledecký našel na pravé straně hřiště osamoceného Brandnera, který nekompromisní střelou s pomocí břevna otevřel brankový účet.

Deset minut před koncem první půle mohlo být pro hosty ještě hůř. Dělovka Schranze skončila na břevně, které dnes už jednou domácím pomohlo. V ten samý moment mával pomezní rozhodčí ofsajd.

Ve vysokém tempu začal také druhý poločas. Ledeckého hlavičku nejprve vyrážel z jeden ze zlínských obránců z brankové čáry. Záhy zahrozil na druhé straně Čanturišvili, který prověřil pozornost brankáře Staňka.

S ubývajícím časem se čím dál více snažili do gólovek tlačit hosté. Půl hodiny před koncem vlétl do otevřené obrany Poznar, který vysunul Železníka. Jeho dělovku ale Staněk vytěsnil. Akce pokračovala, ale pro hosty opět neúspěšně.

Asi největší šance hostů přišla v 73. minutě. Chybující Havel dal příležitost Železníkovi, který se sám řítil na domácího brankáře. V rozhodující moment ale mířil nad branku.

O prvním domácím vítězství v letošní sezoně definitivně rozhodlo Dynamo šest minut před koncem hrací doby. Nadějnou šanci Čavoše brankář Dostál sice vytěsnil na roh, z něj ale Čavošův kop doputoval přímo na hlavu Rabušice, který se nemýlil. Svůj debut v dresu Dynama tak devětadvacetiletý rudák z Náměšti nad Oslavou po dvanácti minutách na hřišti okořenil o přesný zásah.

"V prvním poločase jsme chtěli soupeře hodně vysoko napadat. Myslím si, že to z naší strany byl hodně dobrý výkon. Ve druhé půlce nás Zlín zatlačil, prohrával, neměl co ztratit a nám navíc trošku docházely síly. Přesto si myslím, že jsme vyhráli zaslouženě, a jsem rád, že jsme vzadu udrželi nulu. Přál bych si, abychom na ten dnešní výkon dokázali navázat," shrnul trenér Dynama David Horejš.

SK Dynamo České Budějovice - FC Fastav Zlín 2:0 (1:0)

Branky: 23. Brandner, 84. Rabušic

SK Dynamo Č. Budějovice: Staněk – Čolić, L. Havel, Kulhánek, Provod – Havelka (79. Novák), Čavoš (C) – Brandner, Javorek, Schranz (88. Helešic) – Ledecký (73. Rabušic.). 

FC Fastav Zlín: S. Dostál – Hlinka, P. Buchta, Azackij (74. Pejša) – Džafić (66. Hnaníček), Mašek, Jiráček (C), Podio (5. Železník), Čanturišvili – Fantiš, Poznar. 

Foto Petr Tibitanzl

Štítky fotbal, SK Dynamo České Budějovice, FC Fastav Zlín, Fortuna liga, HC Dynamo Pardubice, PSG Zlín, Střelecký ostrov, Javorek, David Horejš

FOTO: Nekonečné čekání na domácí vítězství je u konce. Dynamo si poradilo se Zlínem  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.