Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

První pohárový zápas Dynamo zvládlo

Ve druhém kole MOL Cupu dokázalo Dynamo vyhrát na hřišti Ústí nad Orlicí 2:0, když přidalo shodně po jedné brance v obou poločasech. Skóre utkání otevřel Patrik Brandner, druhou přidal Patrik Čavoš. Už v neděli čeká Jihočechy další ligové kolo, když na Střelecký ostrov přijede Zlín.

Poprvé v sezoně dostal v mistrovském utkání šanci od prvních minut v brance Zdeněk Křížek, ale v prvním poločase moc práce neměl. Stoperskou dvojici s Lukášem Havlem tvořil netradičně Jiří Kulhánek, na levém kraji obrany nastoupil Matěj Helešic. První vážnější šanci zápasu Zinedin Mustedanagič, když vypálil z dálky a Jeřábek měl se střelou z dálky velké problémy. Vyrážet musel domácí brankář i pokus Helešice.

Rozhodnutí nakonec celého zápasu přinesla čtyřicátá minuta. Mustedanagič vyslal přesnou kolmicí Patrika Brandnera, který se prosadil druhé utkání po sobě - 0:2. Další gól mohl po asistenci přidat Mustedanagič, ale jeho tvrdou střelu přizvedl jeden z obránců na roh. V úplném závěru musel zasahovat Křížek, ale s hlavičkou Chlebouna neměl sebemenší problémy.

Po pěti minutách druhého poločasu se nepříjemnou střelou prezentoval Filip Havelka a domácí brankář vyrazil balon na roh. Na druhé straně se o rychlý pokus zasadil Nágl, ale budějovický brankář zasahovat nemusel. Druhou branku budějovického týmu mohl přidat Táborský, jenže na poslední chvíli se mu vrhl pod nohy ústecký brankář a šanci zlikvidoval.

O dvě minuty později se ale trefil Patrik Čavoš. Po rohovém kopu byl důrazný ve vápně a nakonec dotlačil míč do sítě - 0:2. Třetí branka už z kopaček černobílých nepřišla. Pokusil se o ní Ivan Schranz, ovšem branku soupeře netrefil. Nastavení druhého poločasu trvalo pět minut, jenže už nic zajímavého nepřišlo. Na ledě třetiligového soupeře si tak Dynamo zajistilo postup do dalšího kola MOL Cupu.

Ústí nad Orlicí – SK Dynamo 0:2 (0:1)

Branky: 40. Brandner, 71. Čavoš, Žluté karty: Chleboun - Havel, Rozhodčí: Hanousek - Kubr, Flimmel, Diváci: 1180

Ústí: Jeřábek – Habrman (77. Krátký), J. Chleboun, P. Chleboun, Langer, Mayer, Špatenka, Nágl (57. Grepl), Skalický, Souček, Falta (46. Pazdera).

Dynamo: Křížek – Čolić, Havel, Kulhánek, Helešic – Čavoš, Havelka – Brandner (67. Táborský), Mustedanagić, Provod – Schranz (79. Mršić).

Autoři | Foto dynamocb.cz | Zdroj dynamocb.cz

Štítky Dynamo, MOL Cup, fotbal, HC Dynamo Pardubice, Patrik Čavoš, Patrik Brandner, Ústí nad Orlicí, FC Fastav Zlín, Střelecký ostrov, Zdeněk Křížek, Lukáš Havel, Matěj Helešic

První pohárový zápas Dynamo zvládlo  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.