Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Příbrami to nevyšlo, Dynamo se vrací bez bodů

V 5. kole FORTUNA:LIGY prohráli fotbalisté českobudějovického Dynama v Příbrami 0:2, když jim nevyšel zejména první poločas. Jihočeši po chybách v obraně dvakrát inkasovali. I když byli černobílí po změně straně aktivnější, tak se jim nepovedlo ani snížit.

Jihočeši se u Litavky museli obejít bez zraněného Provoda, sestava domácích byla vcelku očekávaná. Opatrných sedm minut rozčísli příbramští fotbalisté. Nejprve pálil Alvir ze střední branku minul, při další akci ale Kladrubský špatně vystoupil, Marco Alvir si ve vápně obhodil Pavla Nováka a zblízka propálil Staňka. Povzbuzení zelenočerní měli chuť, Škoda ale na mokrém terénu brankáře Dynama nepřekvapil. O chvíli později nastal ve vápně Jihočechů velký zmatek, míč se odrazil k Alvirovi, jemuž ale pod nohy rychle skočil Staněk. 

Černobílí se z rychlé inkasované branky oklepávali postupně. Hra se jim podařila vyrovnat a přišly i slušné příležitosti. Po standardní situaci Čoliče hlavičkoval Schranz, ale branka mu byla malá. Pak znenadání přišla další výrazná možnost domácích a opět u toho byl Alvir. Tentokrát si naskočil na Zemanův centr a Staněk se zaskvěl, z následné dorážky Alvir přestřelil. Neuběhly ani dvě minuty a Jindřich Staněk byl opět v akci, tentokrát musel hasit rychlou hlavičku Škody. Rozpaky obrany hostů potrestala Příbram podruhé ve 35. minutě. Polidarovu střelu ještě Staněk udržel, ale pak si dávali přednost s Novákem, což potrestal hbitý Michal Škoda. Po Mršičově průniku se k zakončení dral Ledecký, ale ve skluzu neuspěl. Jihočeši si v první polovině čistou gólovou šanci nevytvořili i proto, že řadu sporných situací zastavil rozhodčí či jeho asistent. 

Do druhého dějství šli do středu zálohy Čavoš s Mustedanagičem místo Havelky s Kulhánkem. V úvodu poločasu kopal Čolič přímý kop z podobného místa jako v minulém kole, na svoji jabloneckou parádu ale nenavázal. Jihočeši byli víc u míče, Staněk měl většinou po změně stran klid. Gólové příležitosti hostů však nepřicházely, Čavoš to zkusil z dálky, ale levačkou nebyl přesný. Dvacet minut před koncem bylo Dynamo blízko snížení. Mustedanagič prostrčil balon na rozběhnutého Schranze, ten byl sám před Boháčem, ale překonat ho nedokázal. 

Od té doby už se Horejšův tým do souvislého tlaku nedostal. Příbramští hru hodně rozkouskovali a mohli i stvrdit svoji výhru. Zeman však po kličkované na hranici vápna přestřelil. Pět minut před koncem mohl vrátit hosty do hry Schranz, ale na zadní tyči si opět nepřišel na Boháče. Neuspěl ani Ledecký se svoji hlavičkou. Skóre už se tak nezměnilo, Dynamo prohrálo v Příbrami 0:2.

Příbram – SK Dynamo 2:0 (2:0)

Branky: 9. Alvir, 35. Michal Škoda, Rozhodčí: Berka - Flimmel, Vlček

Příbram: Boháč – Tregler, Kodr, Šimek, Antwi – Alvir (90+2. Jablonský), Jan Rezek (C), Soldát, Ma. Zeman (87. Hájek) – Polidar – Michal Škoda (85. Dramé).

Dynamo: Staněk – Čolić, L. Havel, P. Novák, Kladrubský (C) – Havelka (46. Čavoš), Kulhánek (46. Mustedanagič) Schranz, Javorek, Mršić (60. Táborský) – Ledecký.

Autoři | Foto dynamocb.cz

Štítky Dynamo, zápas, prohra, HC Dynamo Pardubice, 1. FK Příbram, Jindřich Staněk, 1. česká fotbalová liga, Pavel Novák, Michal Škoda, HC Škoda Plzeň, Jan Rezek, Litavka

V Příbrami to nevyšlo, Dynamo se vrací bez bodů  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.