Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Čolič vystřelil Dynamu remízu s Jabloncem. Jihočeši na domácí vítězství stále čekají

, aktualizováno 4. srpna 2019, 19:27

Druhý zápas během jediného týdne, druhá remíza. Tak nějak by se dala shrnout bilance budějckého Dynama za posledních sedm dní. V pondělí si Jihočeši připsali bod za remízu 2:2 se Spartou, dnes si černo-bílí museli vystačit se stejným bodovým přídělem za „plichtu“ 1:1 s Jabloncem. Fanoušci Dynama tak na první domácí vítězství po návratu do nejvyšší ligy stále čekají.

Budějcké poprvé v této sezoně na domácím stadionu přivítalo slunečné počasí. Jih Čech si nejspíš zamiloval také Miroslav Pelta, který na dnešním utkání nechyběl, podobně jako na zápase Dynama se Spartou.

Brankový účet jako první otevřel z první výraznější šance Jablonec po devíti minutách hry. Celou situaci rozehrál Jugas, který za domácí obranou našel Doležala. Tomu už stačilo jen přesně poslat míč na nohu nabíhajícího Sýkory, který „zavěsil“ prakticky do prázdné brány.

Dynamo poprvé výrazněji potrápilo Severočechy až v pětadvacáté minutě zápasu. Nejprve střelu Ledeckého brankář Hrubý vyrazil směrem k Javorkovi, který se ovšem k dorážce nedostal.

I ve zbytku první půle se hra přelévala ze strany na stranu. Ve finální fázi si domácí příliš nevěděli rady. Jablonec naopak aktivně pronikal do vápna Dynama, ale k přesnému zakončení se nedostával.

Hráči Dynama nejspíš o pauze dostali sprchu „živé vody.“ Hned v prvních sekundách druhého poločasu totiž Schranz prověřil pozornost obrany a brankáře Jablonce. Střelu ale do branky nedokázal umístit.

V devětačtyřicáté minutě už mohla na Střeláku propuknout gólová radost. Benjamin Čolič z dobrých pětadvaceti metrů dělovkou z přímého kopu poslal balon přes zeď a na jeho „projektil“ byl už brankář Hrubý krátký. Čtyřicet minut před koncem tak byl stav opět nerozhodný.

Jablonec se mohl do vedení vrátit v sedmašedesáté minutě, když měl kapitán hostí nadosah balon před brankářem Staňkem. Ten ale rychlým skokem nebezpečné situaci zabránil, a tak se stav do konce zápasu nezměnil. Dynamo v příštím kole míří do Příbrami. 

„Odehráli jsme dobré utkání proti hodně kvalitnímu soupeři. Mrzí nás to, že první poločas ovlivnila branka, kterou jsme dostali po strašně hrubé chybě. Pokud chceme pomýšlet na tři body s takovým soupeřem, nemůžeme tyhle chyby dělat. Novák prohrál souboj s Doležalem, což se může stát. Ale obrana byla v tu chvíli roztažená a vzniklo tam spoustu místa. Je to škoda, protože stopeři odehráli dobré utkání. Pokud chceme vyhrávat, musíme to vzadu zvládnout na nulu. Ale remíza je dneska spravedlivá a ten bod musíme brát," řekl po zápase trenér Dynama David Horejš.

SK Dynamo Č. Budějovice - FK Jablonec 0:1 (0:1)

Branky: 9. Sýkora - 49. Čolič

SK Dynamo Č. Budějovice: Staněk – Čolić, L. Havel, P. Novák, Kladrubský (C) – Havelka (46. Mustedanagić), Javorek – Schranz, Provod, Mršić (81. Kulhánek)  – Ledecký (89. Táborský). 

FK Jablonec: V. Hrubý – Jugas, Plechatý, Břečka (86. Petrović), Krob – Jovović (76. Chramosta), T. Pilík, Považanec, Sýkora – Matoušek (91. Breda), Doležal (C).

Foto Petr Tibitanzl

Štítky fotbal, SK Dynamo České Budějovice, FK Jablonec, Fortuna liga, HC Dynamo Pardubice, FK Baumit Jablonec, Benjamin Čolić, AC Sparta Praha, Miroslav Pelta, Česko, 1. FK Příbram, David Horejš

FOTO: Čolič vystřelil Dynamu remízu s Jabloncem. Jihočeši na domácí vítězství stále čekají  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.