Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Natěšení do ligy! Dynamo zahájilo přípravu s chutí

Ten pocit z kabiny českobudějovického Dynama přímo sálal – chystáme se na LIGU! Jihočechům se povedl návrat mezi elitu a po pěti letech si opět zahrají nejvyšší soutěž. V pondělí 10. června zahájil tým trenéra Horejše letní přípravu, mužstvo zůstalo z velké části pohromadě. První přípravný duel čeká černobílé v sobotu proti Berounu.

Přehled hráčů na začátku letní přípravy


Brankáři: Zdeněk Křížek, Matěj Luksch, Jindřich Staněk.
Obránci: Daniel Fišl, Lukáš Havel, Jiří Kladrubský, Pavel Novák, Michal Řezáč, Maksym Talovierov (dorost).
Záložníci: Patrik Brandner, Patrik Čavoš, Tomáš Froněk (Chrudim – připojí se v úterý), Filip Havelka, Petr Javorek, Daniel Mareček, Ladislav Martan, Matej Mršič, Lukáš Provod, Martin Šplíchal, Roman Wermke. 
Útočníci: Karsten Ayong (test), David Ledecký, Ivo Táborský.

Jednadvacet hráčů se sešlo dopoledne na Střeleckém ostrově. Zpravidla se jednalo o známé tváře. Z postupového kádru chyběli akorát Matěj Helešic a Peter Grajciar. Prvně jmenovaný se po hostování vrátil do Baníku Ostrava, slovenský středopolař už dál v černobílém dresu působit nebude. Totéž platí i pro dvojici záložníků, kteří na jaře hostovali v Táborsku – Adriána Čermáka a Vojtěcha Geberta. Velké posilování se zatím nekoná. Na testy přichází kamerunský útočník Karsten Ayong, jenž v Dynamu prošel mládežnickými kategoriemi, v Česku naposledy působil v Příbrami. V úterý by se k týmu měl připojit rovněž testovaný Tomáš Froněk z Chrudimi. S týmem se bude připravovat i Maksym Talovierov z dorostu.

Dynamo začalo přípravu na ligu jako jeden z prvních celků. Trenér David Horejš pro to má celkem logické vysvětlení. „Přijdou někteří hráči na zkoušku, chceme je dobře poznat. Pět týdnů přípravy je akorát. Kluci dostali volno hned po Třinci, tak věřím, že budou odpočatí. Někteří se k nám připojí až později. Například Filip Havelka měl ještě reprezentační povinnosti,“ vysvětluje kouč Jihočechů.

První dva testovaní hráči jsou předzvěstí dalších posil, které vedení klubu chystá. „Kádr, který si ligu uhrál, tak by měl z větší části tvořit mužstvo pro příští sezonu. Ale víme, že potřebujeme výrazně posílit. Chceme přivést alespoň pět hráčů,“ tvrdí Horejš. Dá se říci, že posilou by mohl být i Matej Mršič, který na jaře kvůli zdravotním problémům skoro nehrál. Nyní by se postupně měl zapojit do plného tréninku.

První přípravný duel čeká Dynamo v sobotu s Berounem, zápas se odehraje od 11 hodin na Složišti. V dalším týdnu Jihočeši mají v plánu další dvě utkání, opět v domácím prostředí, tentokrát s Příbramí a Vlašimí. Následuje šestidenní soustředění na Lipně, které půlí střetnutí s mistrovskou Slavií. Jedinou mezinárodní zkouškou bude souboj s rakouským Amstettenem. Generálka by se měla odehrát 6. července proti Viktorii Žižkov, liga startuje během víkendu 13. – 14. července, los bude znám 19. června.

Program letní přípravy A-týmu Dynama:


10. června: začátek přípravy
15. června: SK Dynamo ČB – Union Beroun (11:00, SCM Složiště)
19. června: SK Dynamo ČB – 1. FK Příbram (11:00, SCM Složiště)
22. června: SK Dynamo ČB – FC S&B Vlašim (11:00, SCM Složiště)
24. června - 29. června: Soustředění Frymburk
26. června: SK Slavia Praha – SK Dynamo ČB (17:00, Čelákovice)
29. června: SK Dynamo ČB – Amstetten /AUT/ (17:00, SCM Složiště)
6. července: SK Dynamo ČB – FK Viktoria Žižkov (17:00, Střelecký ostrov)

Dynamo zahájilo přípravu s chutí

Pondělí, 10. června 2019, 13:07

Dynamo zahájilo přípravu s chutí
Dynamo zahájilo přípravu s chutí

Autoři | Foto Jan Škrle | Zdroj dynamocb.cz

Štítky Dynamo, fotbal, příprava, SK Dynamo České Budějovice, David Horejš, Beroun, 1. FK Příbram, Maksym Talovjerov, Filip Havelka, Matej Mršić, Karsten Ayong, SK Slavia Praha, FK Viktoria Žižkov

FOTO: Natěšení do ligy! Dynamo zahájilo přípravu s chutí  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.