Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO: Lafata skončil po zápase v Hluboké v nemocnici. Soupeř mu zlomil kotník, nedostal ani žlutou

Pořádně žhavé bylo derby mezi fotbalisty Hluboké a mistrovského Olešníka. Hosté sice potvrdili roli favorita, ale pro jednoho z jejich hráčů sezona předčasně skončila. Legendární útočník Budějc a Sparty David Lafata hřiště opouštěl na nosítkách se zlomeninou lýtkové kosti. Domácí obránce Karel Jonáš si navíc po ostrém faulu nevysloužil ani žlutou kartu.

„Zápas hodnotím se smíšeným pocitem. Vyhráli jsme zaslouženě a rozdílem třídy, za což jsme rádi, ale stínem utkání je zranění Lafiho. Nesmyslně na půlce hřiště skluzem do kotníku a bez žluté karty,“ nechápal olešnický trenér Roman Chlumecký Jonášův faul na Lafatu na půlce hřiště už v jedenácté minutě. Lafata nakonec musel odjet do nemocnice se zlomeninou lýtkové kosti nad kotníkem.

„Je to tragédie, ať je to derby nebo ne, vždy je takové zranění smutné. Moc nás to mrzí. Davidovi přejeme brzké uzdravení,“ vzkázal domácí trenér Libor Žák s tím, že rozhodně nešlo o úmysl. Hlubockého trenéra také mrzela zbytečná strkanice za rozhodnutého stavu 0:3. I v tomto případě plály pořádné emoce. „Další kaňkou byla šarvátka a dvě vyloučení na každé straně. Pro mě nepochopitelné, nemůžeme se nechat v takové situaci hloupě vyloučit. Jak jsem minule chválil disciplínu, tak jsme ji tentokrát postrádali,“ litoval ztráty dvou hráčů do nadcházejícího zápasu v Roudném.

Autoři | Foto Jan Škrle

Štítky David Lafata, Hluboká nad Vltavou, fotbal, zranění, Karel Jonáš, České Budějovice, Olešník, trenér

VIDEO: Lafata skončil po zápase v Hluboké v nemocnici. Soupeř mu zlomil kotník, nedostal ani žlutou  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.