Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dynamo udělalo vítěznou tečku za postupovou sezonou

Suverénně zakončili českobudějovičtí úspěšnou sezonu 2018/19. Ve 30. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY vyhráli na půdě Třince 3:2, když o branky se postarali Řezáč, Ledecký a Martan. Domácí snížili dvěma góly až v závěru. Celkově tak Jihočeši posbírali v sezoně 72 bodů a soutěž ovládli se čtrnáctibodovým náskokem!

Na více než čtyři sta kilometrů vzdálený poslední výjezd vyrazili českobudějovičtí fotbalisté pouze v patnácti, do branky se postavil Křížek, v obraně nastoupili Řezáč s Fišlem, od první minuty hráli i Brandner či Táborský. Úvod střetnutí byl poměrně vlažný, zápas nabíral tempo postupně. Domácí zahrozili díky Janošíkově možnosti, která ale zůstala nevyužita. Dynamo bylo daleko efektivnější. V 17. minutě se po centru z levé strany poprvé v sezoně prosadil Michal Řezáč.

O pár minut později mohli třinečtí fotbalisté vyrovnat, ale po zpětné přihrávce Omasty trefil Janošík jen jednoho z bránících hráčů v prázdné brance. Deset minut po Řezáčově brance se hosté radovali podruhé. David Ledecký byl dřív u míče než vybíhající brankář Adamuška ,a pak už snadno vstřelil svůj osmnáctý gól v sezoně. Třinec měl opět připravenou zajímavou šanci jako odpověď, ale Křížek podržel svůj tým proti ráně Janoščína. Zbytek prvního dějství Jihočeši kontrolovali, domácí vypadli z role a naopak Horejšův tým v poklidu kombinoval.

V úvodu druhé půle vyvinuli domácí snahu o snížení. Janošík znovu zkoušel Křížka, ten jeho prudkou ránu vyrazil mimo tři tyče. Pak se o slovo přihlásil urostlý Dedič, ale jeho hlavička se snesla nad branku. Na druhé straně to zkoušel Provod a brankář Adamuška musel předvést těžký zákrok. O chvíli později už ale ani třinecký gólman nestihl zasáhnout proti ráně Ladislava Martana z otočky a Dynamo už vedlo o tři branky.

Závěr zápasu už byl hodně uvolněný, obrany byly průchodnější. O gól se pokoušel Dedič, ale nejlepší třinecký střelec branku opět minul. Na druhé straně mohl zvýšit vedení Jihočechů Provod, ale po Řezáčově centru jej zradil první dotek. A tak domácí ještě zdramatizovali závěr utkání. V 82. minutě i přes dvojitou obranu propálil Křížka důrazný Luis Arroyo. Uběhlo šest minut a bylo to už jenom o gól, když závar ve vápně zakončil kontaktním gólem David Gáč. Víc už ale domácí nestihli, a tak Dynamo zapsalo třiadvacátou výhru v sezoně, když postupový ročník zakončilo vítězstvím 3:2 v Třinci.

SK Dynamo – Třinec 3:2 (0:2)

Branky: 82. Arroyo, 88. Gáč – 17. Řezáč, 27. Ledecký, 64. Martan, Rozhodčí: Hrubeš – Melichar, Hock

Třince: Adamuška – Ilko, Gáč, Kušnír (C), Janoščín – R. Vaněk I., Samiec – Omasta (55. Hapal), Weber (46. Arroyo), Janošík – Dedič (75. Nieslanik).

Dynamo: Křížek – Řezáč, P. Novák (C), Fišl, Helešic – Javorek (83. L. Havel), Havelka – Brandner (68. Grajciar), Táborský (58. Martan), Provod – Ledecký.

Autoři | Foto dynamocb.cz | Zdroj dynamocb.cz

Štítky Dynamo, fotbal, Třinec, HC Dynamo Pardubice, Michal Řezáč, HC Oceláři Třinec, David Ledecký, Ladislav Martan, 2. česká fotbalová liga, Luis Arroyo, David Gáč

Dynamo udělalo vítěznou tečku za postupovou sezonou  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.