Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Přijmu jakoukoliv roli v týmu, ligu si chci ještě zahrát, hlásí po postupu kapitán Jiří Kladrubský

Fotbalisté Dynama České Budějovice si v utkání proti Chrudimi zajistili postup do nejvyšší soutěže, a to už tři kola před koncem. Po čtyřech letech se tedy opět mohou těšit na souboje s týmy jako jsou pražská S, nebo plzeňská Viktorka. Velkou měrou se na postupu podílel i kapitán, duše týmu a hlavní stavební prvek úspěchu Jiří Kladrubský, který se právě kvůli těmto momentům do Dynama vracel. Po postupovém zápase bylo znát jak velký kámen mu spadl ze srdce.

Jaké pocity se ve vás aktuálně mísí?
Velká úleva. Vybojovat postup jsem si dal za úkol. Šli jsme si za tím už od podzimu a teď jsme to konečně po tom nerváku zvládli.

Vítězství se ale vůbec nerodilo lehce. Je možné, že jste soupeře v úvodu podcenili?
To určitě ne. Spíš byly tyhle poslední zápasy jen o hlavě. Záleželo na tom, jak se s tím vyrovnáme. Dneska jsme ten úvod neunesli, dostali jsme z první střely góla a pak nám to nelepilo a první poločas jsme nehráli dobře. Pak už jsme to zvládli.

Měli jste na hřišti informace o průběhu utkání Jihlavy?
Až v 87. minutě ke mně přiběhl Petr Javorek a řekl mi, že Jihlava prohrává, tak jsem ho slušně poslal do háje, ať mi to ještě neříká (s úsměvem).

Větší oslavy propuknou hned, nebo s nimi počkáte až na úplný konec sezony?
Já už si beru dovolenou. Na mě toho bylo teď už trochu moc. Minulý týden, když se nám to nepodařilo dotáhnout v Hradci. Navíc je teď na cestě mimčo.

Plánujete pokračovat v Dynamu i příští sezonu?
Mám ještě na rok smlouvu. Teď nevím, jestli třeba někdo přijde nebo ne, ale já přijmu jakoukoliv roli v týmu, protože si chci ligu ještě jednou zahrát.

Ambice na ligu byly vaším hlavním důvodem návratu do týmu?
Pro mě byla priorita rodina. Už jsem byl dlouho sám a v Řecku i Itálii to už bylo těžký. Vidina té ligy pro mě ale byla také důležitá.

Jak se těšíte na ligové soupeře?
Na to se těším. Nejen Sparta, Slavia a Plzeň, ale celá ta liga je o level někde jinde než ta druhá. Kvůli tomu ten fotbal hrajeme, abychom mohli být na nejvyšší úrovni. To byl vždy můj sen, když jsem byl malý.

Autoři | Foto dynamocb.cz

Štítky rozhovor, Motor, Jiří Kladrubský, SK Dynamo České Budějovice, FC Viktoria Plzeň, Chrudim, FC Vysočina Jihlava, AC Sparta Praha, SK Slavia Praha, FC Hradec Králové, Petr Javorek, Itálie

Přijmu jakoukoliv roli v týmu, ligu si chci ještě zahrát, hlásí po postupu kapitán Jiří Kladrubský  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.