Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Dynamo poprvé po půl roce nezvítězilo, postupové oslavy se odkládají

Fotbalisté Dynama mohli za určitých okolností slavit postup do nejvyšší soutěže už na půdě Hradce Králové. K tomu potřebovali bodovat a zároveň získat víc bodů, než by ve svém utkání uhrála Jihlava. Ani jedna z podmínek ovšem splněna nebyla. Jihlava své utkání zvládla a Dynamo si odváží z Hradce Králové první porážku od září loňského roku. Zároveň je to skoro přesně půl roku od posledního utkání, ve kterém by Dynamo nevyhrálo. Nutno říci, že Hradec byl v utkání mírně lepším týmem a vítězství si zasloužil. Postupové oslavy se tak minimálně do středy, kdy na své půdě Dynamo vyzve Chrudim, odkládají.

Už v páté minutě utkání se musel činit brankář Dynama Jindřich Staněk, který výborně zasáhl proti tečované střele Zorvana. Hradec měl nadále v utkání převahu. Budějovice se ale také postupně začaly osmělovat a ve 30. minutě je mohl poslat do vedení Brandner, který byl v samostatném úniku. Jeho akci dokázal zastavit brankář domácích Ottmar. Hned o dvě minuty později se objevil v další ložence Čavoš, ale jeho prudká rána se nevešla mezi tři tyče. Po zlepšení Dynama se z vedení radoval paradoxně domácí Hradec. Ve 41. minutě vybídl k zakončení Kopečný lobem za obranu Filipa Zorvana, který střelou k pravé tyči otevřel gólový účet utkání.

Hned na začátku druhé půle zachránil Dynamo od dvoubrankové ztráty praporek pomezního a domácí se tak radovali předčasně. Vzápětí Dynamo vyrovnalo stav alespoň na góly z ofsajdu. Hradeckého brankáře už překonal Brandner, ale tentokrát se činil i druhý pomezní. Víc šancí si i nadále vytvářeli domácí. V 72. minutě postupoval ze strany sám na bránu Leibl, jehož střela na zadní tyč jen těsně minula zařízení. Další vyloženou šanci měl v 84. minutě domácí Šípek, který ale nechal vyniknout Staňka. Vzápětí mohl na druhé straně vyrovnat Wermke, přehodit brankáře Ottmara se mu ale nepodařilo. I když byl v závěru podpořit útok i brankář Staněk, hostům se již vyrovnat nepodařilo a z Hradce Králové si tak odváží porážku.

Hradec Králové – SK Dynamo 1:0 (1:0)

Branky: 41. Zorvan, Žluté karty: Leibl, J. Pokorný – Novák, Grajciar, Ledecký, Javorek, Rozhodčí: Franěk - Dobrovolný, Šimáček, Diváci: 915

Hradec Králové: Ottmar (C) – Kopečný, J. Pokorný, Martinec, Leibl (75. Durdević) – Jukl – Vlkanova, Kateřiňák, Zorvan (87. Kvída), Urma – Šípek (89. Firbacher).

Dynamo: Staněk – Kladrubský (C), L. Havel, P. Novák, Helešic (67. Mršić) – Čavoš, Javorek (61. Táborský) – Brandner (74. Wermke), Grajciar, Provod – Ledecký.

 

Autoři | Foto dynamo.cz

Štítky Dynamo, utkání, fotbal, zápas, SK Dynamo České Budějovice, FC Hradec Králové, FC Vysočina Jihlava, Jindřich Staněk, Chrudim, slavnost, Javorek

Dynamo poprvé po půl roce nezvítězilo, postupové oslavy se odkládají  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.