Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Zvládnuté gólové dostihy a ze Znojma s jedenáctou výhrou

Fotbalovou jedenáctku poskládalo českobudějovické Dynamo! Jihočeši získali jedenáctou výhru v řadě na půdě Znojma. Hosté dlouho drželi těsný náskok, pak navýšil Kladrubský. V závěrečných třinácti minutách padlo pět branek, Dynamo už ale o výhru 5:2 nepřišlo.

Zdravotní problémy nepustily do hry Lukáše Provoda, jehož místo v základní sestavě zaujal Ivo Táborský. Poprvé se na lavičce objevil Filip Havelka. Jihočeši byli od úvodu častěji na míči, Znojemští spoléhali na rychlé brejkové akce, které byly poměrně nebezpečné a Staněk musel být ve střehu. Na druhé straně tradičně hýřil střeleckou aktivitou Grajciar, ale síť Bučkovy branky nerozvlnil. Jihomoravané se vážněji osmělili o chvíli později, kdy Šmehýl udržel míč na hrací ploše, přihrál jej na Kuncu, jenž sice netrefil míč optimálně, přesto ale vypálil jen o centimetry vedle vzdálenější tyče. 

Záhy se opět potvrdilo pravidlo nedáš-dostaneš. Domácí propadli u postranní čáry, čehož využil Kladrubský a Ladislav Martan po jeho centru hlavou zaznamenal svoji první branku v černobílém dresu. Znojmo se nevzdalo a snažilo se o brzké vyrovnání. Velice aktivní byl Šimon Šmehýl, který to před dvěma lety zkoušel také v Dynamu. Se svými střelami však neuspěl stejně jako Kunca se svojí hlavičkou, kterou Staněk reflexivně vyrazil. Před poločasem mohli černobílí podruhé skórovat, avšak Javorek pálil po Grajciarově přiťuknutí těsně vedle. 

V úvodu druhého dějství o sobě dal vědět nejlepší střelec F:NL David Ledecký, ale proti svému bývalému klubu se z této šance ještě neprosadil. Jihočeši nepouštěli domácí do územní převahy či šancí, naopak si v poklidu hlídali jednobrankové vedení. K dalšímu vítězství Dynamo výrazně přiblížil jeho kapitán v 66. minutě. Z přímého kopu se náramně prosadil Jiří Kladrubský, brankář Buček neměl šanci a Horejšův celek vedl o dva! 

Definitivně rozhodnout mohl o pár minut později střídající Brandner, který trefil tyč. Mrzet jej to ale moc nemuselo. V 77. minutě totiž domácí obrana marně reklamovala ofsajd, ten se ale nemával a David Ledecký svůj únik korunoval šestnáctým zásahem sezony. O čtyři minuty později ještě podtrhl triumf hostů svým prvním gólem za Dynamo Patrik Brandner, když obešel brankáře a pohodlně skóroval. Znojemští závěr zdramatizovali. V 84. minutě se trefil Jakub Teplý, o tři minuty později malinko znejistil hosty Filip Maksić, ale víc už domácí nestihli. Naopak záhy ještě dovršil gólový účet přestřelky svým druhým zásahem Patrik Brandner. Dynamo tak zvítězilo pojedenácté v řadě, tentokrát ve Znojmě 5:2.

Znojmo – SK Dynamo 2:5 (0:1)

Branky: 84. Teplý, 87. Maksić – 81. a 89. Brandner, 14. Martan, 66. Kladrubský, 77. Ledecký, Žluté karty: Maksić, Helísek – Havel, Rozhodčí: Matějček - Vlasjuk, Dohnálek, Diváci: 620

Znojmo: Buček – Cihlář (63. Harmon), Avdić, Maksić, Helísek (C) – Šmehyl (46. Kuffour), Machalík, Conner, Mudra, Kunca – Beganović (77. Teplý)

Dynamo: Staněk – Kladrubský (C), L. Havel, P. Novák, Helešic – Javorek, Čavoš – Martan (88. Řezáč), Grajciar, Táborský (61. Brandner) – Ledecký.

Autoři | Foto dynamocb.cz

Štítky zápas, fotbal, Dynamo, Znojmo, Orli Znojmo, HC Dynamo Pardubice, Jiří Kladrubský, Patrik Brandner, David Ledecký, Ladislav Martan, Jakub Teplý, Ivo Táborský, Šimon Šmehýl, Lukáš Provod

Zvládnuté gólové dostihy a ze Znojma s jedenáctou výhrou  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.