Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V posledním přípravném zápase Dynamo s Žižkovem remízovalo

V posledním přípravném zápase před startem jarní části FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY v souboji mezi Žižkovem a Dynamem branka nepadla. Oba celky si sice vytvořily několik slušných šancí, avšak gól nevstřelily, a tak utkání skončilo nerozhodně 0:0.

Po dlouhé době s brankářem Staňkem v bráně nastoupili Jihočeši do utkání na Žižkově velmi aktivně a svého soupeře v úvodních minutách zatlačili na jeho polovině. Hned ve 3. minutě hry se po rohu ve vápně odrazil balon k Marečkovi, jenže mladý Sparťan ve službách Dynama z malého vápna v tísni zamířil mimo. Domácí odpověděli hlavičkou Opluštila, ten ale v těžké pozici bokem k bráně budějovického gólmana příliš nezaměstnal.

Největší šanci prvního poločasu měl budějovický kanonýr Ledecký, který se dostal sám před brankáře Soukupa po povedené přihrávce od Martana. Nejlepší podzimní střelec soutěže ale gólmana Viktorky nepřekonal a skóre se pak nezměnilo ani ve 31. minutě na druhé straně, když dalekonosnou střelu Kubaly vyrazil bravurně gólman Staněk. V závěru poločasu měli balon více na kopačkách domácí, do vyložené šance se ale nedostali, a tak se do kabin odcházelo za stavu 0:0.

Druhý poločas se i díky častým střídáním hodně rozkouskoval a hrálo se hlavně ve středu pole. První zajímavější situace přišla až v 71. minutě, kdy Mashike skočil do odkopu gólmana Staňka. Naštěstí pro Dynamo se ale balon odrazil mimo brankový prostor a o necelou minutu později to byli Jihočeši, kteří mohli strhnout vedení na svou stranu. Po rohu Kladrubského se k hlavičce dostal Novák, jehož velmi zajímavý pokus mířící do brány vyrazil domácí brankář.

V závěrečné desetiminutovce byly oba týmy blízko ke gólům. Jako první zahrozil Táborský, jehož střela byla ale zblokovaná. Pak nejdůležitější zákrok zápasu předvedl gólman Staněk, který vychytal střídajícího Súkenníka. Dynamo se pak dostalo ještě k dalším střelám, avšak tvrdý pokud Provoda byl ztečovaný mimo a následně bez přípravy pálící Čavoš zamířil také vedle. Jedna z nejzajímavějších situací pak přišla v úplném závěru, když v druhé minutě nastavený kopal rohový kop střídající Peter Grajciar. Jeho centr se odrazil od přední tyče tak zvláštním způsobem, že se balon zastavil snad dvacet centimetrů před brankovou čárou. Následně došlo k velkému závaru v malém vápně a vše vyřešil až rozhodčí Rejžek, který odpískal útočný faul Jihočechů a následně také konec samotného zápasu.

Žižkov – SK Dynamo 0:0 (0:0)

Žluté karty: Rothe, Opluštil, Šustr - Martan, Rozhodčí: Rejžek, Diváci: 200

Žižkov: Soukup – Šimek (69. Burda), Opluštil, Rothe, Frizoni – Urbanec (65. Bazal), Antl, Batioja (87. Šustr), Kubala (81. Hejný), Stříž (81. Baďura) – Mashike (77. Súkenník).

Dynamo: Staněk – Kladrubský (84. Řezáč), Havel (61. Fišl), Novák, Helešic (73. Wermke) – Čavoš, Mareček (61. Brandner) – Martan (84. Šplíchal), Javorek (73. Grajciar), Provod – Ledecký (61. Táborský).

Autoři | Foto dynamocb.cz | Zdroj dynamocb.cz

Štítky Dynamo, Žižkov, fotbal, HC Dynamo Pardubice, FK Viktoria Žižkov, 2. česká fotbalová liga, Peter Grajciar

V posledním přípravném zápase Dynamo s Žižkovem remízovalo  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.