Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Dynamo porazilo Mostar a ovládlo Medulin Cup

Jihočeši zvládli i třetí duel na Medulin Cupu a slaví zisk prvenství! Třetí duel v řadě za sebou zůstala obrana v čele s brankářem pevná jako skála a na turnaji tak ani jednou neinkasovala. O jediné dvě branky se postarali Kladrubský a Brandner, čímž tak zajistili černobílým výhru nad bosenským Mostarem.

Od prvních minut se hrálo natvrdo z obou stran, důkazem toho bylo šest žlutých karet, které sudí v utkání rozdal. Už v deváté minutě zápasu mohli jít Jihočeši do vedení, když si brankář Brkič zahrával s ohněm a málem o míč v souboji s Ledeckým přišel. Štěstí ovšem stálo na straně bosenského týmu a brankář neinkasoval. Nebezpečně vypadala situace na druhé straně, kdy přišel do vápna centr na Veselinoviče. Před Křížkem se strhla mela, ale budějovický brankář si poradil a míč vyrazil.

Vedoucí branka přišla v závěru prvního poločasu. Po čtyřiceti minutách hry dostalo Dynamo příležitost přímého kopu, ke kterému se nakonec odhodlal Jiří Kladrubský. Zkušený kapitán obstřelil zeď, míč po zvláštním odrazu vyskočil před Brkičem a doputoval až do branky - 0:1. V závěru se ještě Mostar snažil o vyrovnání, ale k žádné vážnější šanci už se nedostal.

Do druhého poločasu vyměnilo Dynamo hrotového útočníka, kdy Davida Ledeckého nahradil Ivo Táborský. I nadále se hrálo zostra, po faulu Perišiče na Čavoše došlo ke strkanici, do které se zapojilo plno hráčů z obou mužstev. Velkou šanci na srovnání měl Mostar v 55. minutě. Bekrič s Filipovičem uháněli sami na branku, jenže druhý jmenovaný nedopravil míč do sítě a byl z toho jen roh.

Definitivní rozuzlení přinesla sedmdesátá minuta. Střelu Provoda dokázal Brkič vyrazit před sebe, poradil si i s dorážkou Táborského. Míč se ovšem odrazil ještě k Patriku Brandnerovi, na jehož pokus už brankář Bosňanů nezareagoval - 0:2. Závěr zápasu už si Dynamo pohlídalo, připsalo si třetí čisté konto na turnaji a oslavilo titul v Medulin Cupu.

Autoři | Foto Dynamo České Budějovice

Štítky fotbal, Dynamo, Mostar, České Budějovice, Medulin Cup, HC Dynamo Pardubice, Jiří Kladrubský, David Ledecký, Ivo Táborský

VIDEO: Dynamo porazilo Mostar a ovládlo Medulin Cup  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.