Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Dynamo má za sebou první trénink v novém roce. V týmu se objevily nové tváře

Odpočatí, dobře naladění a plní optimismu. Tak se jako každoročně sešli českobudějovičtí fotbalisté k prvnímu tréninku v novém roce. Hráče přivítal kromě trenérského štábu také generální manažer Martin Vozábal. V kabině na Střeleckém ostrově se objevily také dvě nové tváře.

Před devátou hodinou dorazilo do šatny jednadvacet fotbalistů včetně dvou nových hráčů. Na měsíční testy přichází dvaadvacetiletý plzeňský krajní záložník Lukáš Provod, který dříve hrával druhou ligu v Sokolově. V rámci testů bude bojovat o místo v kádru také rakouský útočník Semir Gvozdjar. „Jsme rádi, že se nám podařilo všechny klíčové hráče udržet a kádr zůstal pohromadě,“ chválil si trenér černobílých David Horejš.

Přehled hráčů na začátku zimní přípravy:
Brankáři: Zdeněk Křížek, Matěj Luksch, Jindřich Staněk.
Obránci: Daniel Fišl, Lukáš Havel, Matěj Helešic, Jiří Kladrubský, Pavel Novák, Michal Řezáč.
Záložníci: Patrik Čavoš, Vojtěch Gebert, Peter Grajciar, Filip Havelka, Petr Javorek, Matej Mršič, Lukáš Provod (test Plzeň), Martin Šplíchal, Roman Wermke.
Útočníci: Semir Gvozdjar (test volný hráč), David Ledecký, Lazar Sajčič, Ivo Táborský.

Dva fotbalisté také českobudějovické řady opustili. Róbert Kovaľ se vrátil z hostování na pražskou Duklu, slovenský záložník Adrián Čermák bude hostovat do konce sezony v Táborsku. „Shodli jsme se, že potřebuje hrát. I on sám to cítil. Je to pořád mladý kluk, který se po těžkém zranění vrací do hry,“ vysvětluje trenér Jihočechů. Kádr A-mužstva ještě rozhodně není definitivní. „Sháníme hráče, ale chceme jít po kvalitě, nikoliv kvantitě. Chceme pouze hráče, který by měl na základní sestavu,“ doplnil kouč Dynama. S koncem roku 2018 došlo také ke změně na postu trenéra brankářů. Po vzájemné dohodě ukončil své působení v klubu Petr Pižanowski, jehož na této pozici nahradil Pavel Průša.

Černobílé po dvou dnech tréninku čeká náročný dvojzápas s pražskou Spartou. O dalších deset dní později vyzve Dynamo rakouský Amstetten, následuje domácí trojzápas s Vyšehradem, Příbramí a Velvary. Od třetího do desátého února čeká Jihočechy herní soustředění v chorvatském Medulinu, kde se v rámci turnaje utkají s celky převážně slovinské a chorvatské nejvyšší soutěže. Závěr přípravy obstará duel s rakouským Blau-Weiss Linec a generálka se Žižkovem.

„Nechceme se ohlížet na předchozí neúspěšná jara. Zabýváme se přítomností a chceme se na druhou polovinu sezony připravit co nejlépe umíme. Pro úspěch v jarní části všichni uděláme maximum,“ doplnil na závěr trenér David Horejš.

Autoři | Foto dynamocb.cz

Štítky Dynamo, fotbal, trénink, příprava, SK Dynamo České Budějovice, fotbalista, Martin Vozábal, nový rok, Střelecký ostrov, Lukáš Provod, David Horejš, FK Baník Sokolov, Zdeněk Křížek

Dynamo má za sebou první trénink v novém roce. V týmu se objevily nové tváře  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.