Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

SPORTOVNÍ TAHÁK: Podzimní derby se odehraje v Táboře. Potvrdí Dynamo roli favorita?

Fortuna: Národní liga nabídne v neděli 23. září zápas „podzimu". Alespoň pro jihočeské fanoušky. Do Tábora přijde lídr soutěže SK Dynamo České Budějovice. Utkání pomůže čtyřletému Adámkovi, který trpí centrální svalovou hypotonií. Výkop bude v 16:30.

Derby, které s velkou pravděpodobností přiláká na táborský stadion Kvapilova hodně fanoušků, nabídne souboj dvou týmů s opačnými „starostmi“. Zatímco domácí Táborsko je po osmi odehraných zápasech na předposledním místě (5 bodů, skóre 9:14), Budějce mají za šest výher bodů 18 a skóre 15:7.

Na domácím hřišti přivítáme lídra soutěže, takže favoritem je určitě Dynamo. Nicméně derby je vždy specifické a věříme, že soupeře překvapíme a body zůstanou v Táborsku. Očekáváme i vysokou návštěvnost, která přispěje nejen k atmosféře, ale hlavně na podporu Adámka,“ řekl výkonný ředitel FC MAS Táborsko Josef Holub.

Malý Adámek trpí centrální svalovou hypotonií. Pomáhají mu speciální rehabilitace, které ale jsou velmi nákladné. „Z každé vstupenky věnujeme Adámkovi 20 korun. U vstupu bude připravena i kasička, kam mohou fanoušci navíc dobrovolně přispět.

Dynamo bude sice favorit zápasu, ale rozdíl v tabulce se může pro derby smazat. Ví to i trenér Budějc David Horejš, který na sílu soupeře poukázal již po uplynulém kole: „Proti Táborsku to bude velmi specifický a těžký zápas. Táborsko má velmi slušný mančaft a asi nečekali, že budou po osmi kolech na patnáctém místě. Mají vyvážený kádr, kde jsou zkušení hráči a také nadějní mladíci. Na nás bude, abychom se na zápas co nejlépe připravili a abychom ho zvládli.“

Nedělní derby v Táboře má výkop v 16:30. Domácí potřebují bodovat, aby se dostali ze sestupových pozic. Například na desátý Sokolov ztrácí Jihočeši pouze tři body. I čelo tabulky je hodně našlapané. Dynamo má před druhým a třetím týmem náskok pouze jeden a dva body. Pátý Varnsdorf ztrácí na lídra jen jednu výhru.

Štítky derby, Táborsko, Dynamo, Tábor, SK Dynamo České Budějovice, 2. česká fotbalová liga, okres Tábor, České Budějovice, FC MAS Táborsko, Josef Holub, David Horejš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SPORTOVNÍ TAHÁK: Podzimní derby se odehraje v Táboře. Potvrdí Dynamo roli favorita?  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.