Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dynamo přeťalo úspěšnou ústeckou sérii a jde do čela naší druhé nejvyšší fotbalové soutěže

Šestnáct zápasů trvala ústecká vítězná série. Ale každá série jednou končí a právě fotbalisté Dynama jsou těmi, kdo Armu dokázal porazit. Jihočeši ve velice kvalitním utkání Fortuna: Národní liga před domácím publikem zvítězili 2:0, když se ve 30. minutě trefil Ledecký a v 71. minutě Kladrubský.

V základní jedenáctce Jihočechů nechyběl od začátku Peter Grajciar, čerstvá posila Dynama. K zápasu byl připraven i lehce zraněný Wermke. Hosté se museli obejít bez stopera Braka, jinak neměli mnoho důvodů ke změnám. Českobudějovičtí fotbalisté nastoupili poprvé v černobílých dresech a v samotném úvodu se museli bránit. Arma začala aktivně, ale brzy se ukázali i domácí. Čerstvá akvizice Grajciar se položil do těžkého voleje a Lindr míč vyškrábl na roh. Další minuty patřily hostům, kteří potvrzovali, že na čele tabulky nejsou náhodou.

V pětadvacáté minutě Dynamo podržel brankář Křížek, který v brejku sebral Procházkovi skokem pod nohy velkou šanci. Obraz hry se změnil ve 30. minutě. To Dynamo vymyslelo rychlou akci a po centru Helešice z levé strany se dostal k hlavičce David Ledecký a přetavil ji ve vedoucí gól svého týmu. Jihočeši ožili a do konce poločasu kontrolovali hru. Aktivní Ledecký měl navíc další střelecké pokusy, ale branku vždy přestřelil. Jihočechy tak hřál o poločasové přestávce těsný náskok.

Do druhého dějství vstoupili aktivněji svěřenci Davida Horejše. Po přímém kopu Mršiče se natahoval Novák, ale nedosáhl. Pak ze střední vzdálenosti vypálil Javorek a jeho skrytou ránu vytěsnil Lindr reflexivně. Záhy po Mršičově centru hlavičkoval na malém vápně Wermke, ale místo druhého gólu trefil jen bránícího hráče. Z úvodního tlaku černobílí nevytěžili druhý gól, a tak se opět do útoku vrhli Severočeši. Hodně nebezpečný byl šikovný Richter, ale do velkých možností Dynamo nepouštělo.

Naopak v 70. minutě po ústecké chybě šli domácí tři na jednoho, Wermke ale situaci pokazil, nepřipravil Ledeckému snadný gól a sám vystřelil. Lindr míč vyrazil na roh. Z něho však už udeřilo. Odražený míč si zpracoval Jiří Kladrubský a levačkou prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Jihočeši nepolevili a mohli přidat třetí branku, Mršič však jen orazítkoval břevno. Arma nesložila zbraně a Matějka mohl snížit, jenže zblízka hlavičkoval pouze do míst, kde stál Křížek. Brankář černobílých si poradil i se šancí Jindráčka. Dynamo už si tak pohlídalo cenné vítězství 2:0, díky kterému se dostalo do čela Fortuna: Národní liga.

SK Dynamo České Budějovice – FK Ústí nad Labem 2:0 (1:0)

Branky: 30. Ledecký, 71. Kladrubský. Žluté karty: Havelka (CEB). Rozhodčí: Hrubeš - Vodrážka, Hock. Diváci: 1985

České Budějovice: Křížek – Kladrubský (C), P. Novák, L. Havel, Helešic – Javorek, Havelka – Wermke (82. Pouček), Grajciar (64. Gebert), Mršić (87. Táborský) – Ledecký.
Ústí nad Labem: Lindr – Strada, J. Peterka (C), Pimpara, Leibl – M. Bílek (78. Matějka) – Krátký (78. R. Dvořák), D. Richter, Miskovič, D. Procházka (72. Šup) – Jindráček.

Autoři | Zdroj dynamocb.cz

Štítky fotbal, Fortuna: Národní liga, utkání, Ústí nad Labem, Dynamo, České Budějovice, HC Dynamo Pardubice, SK Dynamo České Budějovice, David Ledecký, Jiří Kladrubský, 2. česká fotbalová liga, Peter Grajciar, FK Ústí nad Labem, Javorek, David Horejš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo přeťalo úspěšnou ústeckou sérii a jde do čela naší druhé nejvyšší fotbalové soutěže  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.