Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

MOL Cup: Hradec vyřadil Sedlčany a přivítá budějcké Dynamo

V předkole MOL Cupu hostil divizní staronováček z Jindřichova Hradce soutěžního soka Sedlčany. V týmu trenéra Marka Černocha se ve výborném světle uvedly všechny letní posily. Hradečtí zaslouženě porazili Středočechy 4:2 a v hlavní části poháru jim bude odměnou soupeř v podobě druholigového SK Dynamo České Budějovice.

I přes úmorné vedro se v Jindřichově Hradci hrál od začátku svižný fotbal. Domácí s posilami z Dynama Řehořem a Jášou v obraně, Jindrou a Janákem z Dačic v záloze si vytvořili převahu a první velikou šanci měl Toman, který ale v samostatném nájezdu na gólmana neuspěl. To povzbudilo hosty, kteří na čas převzali iniciativu.

Snaha Sedlčan, které přijely bez Brotánka a Němce, trvala bezmála čtvrthodinu. Poté Jihočeši zpřesnili hru a znovu se vrátili do hry. Další stoprocentní šanci měl znovu Toman, ale ani tentokrát na gólmana Glogara nevyzrál. To se povedlo až ve 23. minutě Ondřeji Černochovi, který zužitkoval přetažený centr z pravé strany – 1:0. Druhou branku zaznamenal ve 35. minutě opět po centru Vít Kučera – 2:0.

Ani po přestávce tempo nepolevilo, i když toho museli mít hráči obou mužstev plné zuby. Hostující obranu hodně trápil Toman, ale brankou se do listiny střelců nezapsal. Naopak dvacet minut před koncem střetnutí se podařilo v 70. minutě snížit sedlčanskému Tomáši Senftovi – 2:1.


Ani se nerozloučil…
Kapitán většinou opouští loď poslední. 25letého odchovance hradeckého fotbalu Tomáše Beránka jsme hledali v základní sestavě marně. Hradeckou bárku nechal na pospas a v tichosti utekl. V létě vzal směr Rakousko, aniž by řekl slovo. „Bohužel od nás prchnul bez rozloučení a vyrovnání. Když mu těch pár eur za to stojí, je to jeho věc,“ posteskl si kouč Marek Černoch. Po Radimu Koutném odešla za kopečky další letitá opora.

Hradečtí odmítli drama

Konec zápasu byl hodně zajímavý. V 78. minutě znovu zajistil domácím dvoubrankové vedení po rohu obránce Michal Völfel – 3:1. Uběhla sotva minuta a definitivní klid do řad Jihočechů přidal přesným zásahem střídající Vojtěch Princ – 4:1. Sedlčany přesto bojovaly až do poslední minuty. V té se podařilo opět snížit Senftovi – 4:2.

Na víc už hostům nezbyl čas. Jihočeši tak zaslouženě postoupili do 1. kola MOL Cupu. V něm se utkají s druholigovým českobudějovickým Dynamem. Za týden si na stejném místě a ve stejný čas dají repete proti Sedlčanům o první divizní body.

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „Představily se všechny posily a vedly si velice dobře. Musím kluky pochválit za jejich bojovnost i nasazení, které jim vydrželo v tom vedru až do konce. Ptáte se, jestli jsme neukázali všechny karty, když se se Sedlčany utkáme hned za pár dní v prvním soutěžním kole. Myslím si, že ne, tihle kluci mají na hodně.“

FK Jindřichův Hradec 1910 – TJ Tatran Sedlčany 4:2 (2:0)

Branky: 23. O. Černoch, 35. Kučera. 78. Völfel, 79. Princ – 70. a 90. Senft.  Rozhodčí: Vrchota – Benedikt, Vychodil. ŽK: 0:1 (69. Vystyd). Diváků: 120.

J. Hradec: Hejníček – Řehoř, Jáša, Völfel, Chalupský (60. Princ) – Janák, O. Černoch (54. Králíček), Jindra (88. Mareš), Votava – Kučera, Toman. Trenér Marek Černoch.

Sedlčany: Glogar – P. Lípa (66. Hájek), Vystyd, Čejda, M. Krůta – Kdolský, Dvořák, Kvěch (81. Valenta), D. Krůta – Senft, V. Lípa (76. Matoušek). Trenér Ladislav Šach.

 

Autoři | Foto Petr Vlasák

Štítky Sedlčany, SK Dynamo České Budějovice, MOL Cup, FC Hradec Králové, Jindřichův Hradec, Marek Černoch, TJ Tatran Sedlčany, Dačice, Tomáš Beránek, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

MOL Cup: Hradec vyřadil Sedlčany a přivítá budějcké Dynamo  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.