Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Přenést dobré výkony do ligy. To je přání gólmana budějckého Dynama Zdeňka Křížka

V přípravě vyniká a svými výkony držel českobudějovické Dynamo i proti celkům jako Plzeň nebo Sparta. Pětatřicetiletý fotbalový gólman Zdeněk Křížek věří, že on i celý tým si aktuální formu přenesou i do národní ligy, která pro černobílé Jihočechy začíná v neděli 22. července domácím utkáním proti Třinci.

Odchytal všechny „významné“ přípravné duely a při zranění Jindřicha Staňka je nyní jasnou jedničkou fotbalového Dynama České Budějovice. Zkušený brankář Zdeněk Křížek si užívá zatím vyvedenou přípravu. „Máme všichni radost z toho, jak se nám celkově daří. Ale na druhou stranu - letní přípravy míváme většinou dobré. Musíme načasovat formu tak, abychom 22. července podali optimální výkon a Třinec porazili. Jinak příprava vyjde vniveč,“ naráží brankář Dynama na první utkání nového ročníku.

Zřejmě nejlepší výkony podal proti Plzni a Spartě, kdy držel Jihočechy nad vodou a byl hvězdou zápasu. „Tak bych to určitě nenazýval. Jsem v brance od toho, abych něco chytil. Musím pochválit kluky, kteří hráli obětavě a zblokovali plno střel. Sparta má obrovskou kvalitu a nás těší, že jsme ji dokázali porazit, byť to bylo pouze v přípravě,“ vrací se Křížek k duelu s letenským celkem, který na Střeleckém ostrově zdolali Jihočeši před týdnem 2:1.

S výjimkou poslední přípravy s Táborskem se Dynamu před novou sezonou herně i výsledkově daří. „Musíme hrát agresivně a s chutí každý zápas tak, jak tomu bylo doposud. Věřím, že si to přeneseme i do ligy,“ ví Křížek.

Druhá liga startuje za týden. Je velice pravděpodobné, že Zdeněk Křížek začne sezonu 2018/2019 jako jednička. „Jsem rád, že jsem na konci minulé sezony odchytal alespoň pět zápasů. Teď v přípravě chytám pravidelně a těším se na začátek sezony. Snad se nám bude dařit,“ posouvá se myšlenkami k úvodu nového ročníku, který se kvapem blíží.

Zatím poslední přípravný duel odehráli českobudějovičtí fotbalisté v rámci soustředění v Třeboni. Na hřišti ve Staré Hlíně však nestačili na jihočeské Táborsko, kterému podlehli 1:3. Pro černobílé to byl smolný duel. Čtyřicet minut vládli utkání, pak ale inkasovali dva smolné vlastní góly a Táborsko si už došlo pro vítězství. Na soustředění byli fotbalisté Dynama do pátku, v neděli 15. července jej čeká generálka proti Benešovu, která na Střeleckém Ostrově v Českých Budějovicích začíná ve 14:00 hodin..

Autoři | Zdroj dynamocb.cz

Štítky fotbal, sport, Dynamo, příprava, národní liga, Zdeněk Křížek, brankář, HC Dynamo Pardubice, SK Dynamo České Budějovice, AC Sparta Praha, FC Viktoria Plzeň, HC Oceláři Třinec, okres Tábor, Jindřich Staněk, Střelecký ostrov, SK Benešov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přenést dobré výkony do ligy. To je přání gólmana budějckého Dynama Zdeňka Křížka  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.